Рагу в казані
(покроковий рецепт з фото)
На вулиці помітно похолодало, а значить організм вимагає більше гарячої їжі. Ну ось наприклад, ви знали як приготувати рагу в казані? Якщо ні, ось він шанс нарешті спробувати цю смакоту!
Приготування рагу в казані - ритуал особливий. Багато радять обваляти м'ясо в борошні після смаження, щоб процес гасіння в самому казані проходив гладко. Індикатором готовності страви буде картопля, який повинен "дійти" Казань. Вино раджу використовувати гарне, адже це безпосередньо впливає на смак страви. Хай щастить!
- Кролик - 1 штука (тушка)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Картопля - 5 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Вино червоне сухе - 370 мілілітрів
- Томати у власному соку - 1/2 штуки (баночки)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 7 штук
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Для початку потрібно підготувати кролика, розбивши його тушку і видаливши зайві частини. В цілому слід порізати кролика на 8-10 окремих частин.
Овочі промийте і очистіть. Картопля наріжте на четвертинки. Морква поріжте кружечками. Цибулю і перець болгарський нарізаємо довільно.
Відваріть картоплю до напівготовності в казані. Паралельно обсмажте кролика на сковороді. Злийте воду з картоплі, перекладіть всі інгредієнти в казан. На дно кладіть картопля, морква, цибуля, перець, часник. Зверху - кролика і влийте масло, на якому його смажили. Казань progrevaem, все перемішуємо. Вливаємо червоне вино і даємо йому повністю випарується, додаємо консервовані томати. Солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Тушкуємо на повільному вогні півгодини.
Смачного!