Ость
(покроковий рецепт з фото)
Арішту - це домашня вірменська локшина. На її основі готують різні страви. Ви могли з ними зустрічатися, але навіть не знали про те, що в їх складі є цей інгредієнт. Подивіться один з рецептів.
Є кілька супів з даної локшиною. Плов, халва та інші страви. Я ж описала, як приготувати арішту у вигляді пасти. Тоді слід вибрати великий варіант мучного вироби. З дрібного готують десерти. До гарячої страви ми зробимо соус. Все як в традиціях вірменської кухні.
- Ость - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Macuna - 5 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Арішту наламати шматочками по 6-8 см в довжину.

Локшину зваріть в підсоленому окропі протягом 7 хвилин. Потім злийте воду, промийте, відкиньте в друшляк і остудіть.

У тій же каструлі розтопіть вершкове масло.

Додайте до нього арішту, перемішайте. Закрийте кришкою і млоїте на повільному вогні протягом 10 хвилин.

Приготуйте соус. Розтлумачте очищений часник і змішайте його з мацуном.

Подавайте арішту, полив соусом і прикрасивши зеленню. Смачного!