Рецепт Ость фото

Ость
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти, Вершкове масло, Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Арішту - це домашня вірменська локшина. На її основі готують різні страви. Ви могли з ними зустрічатися, але навіть не знали про те, що в їх складі є цей інгредієнт. Подивіться один з рецептів.

Є кілька супів з даної локшиною. Плов, халва та інші страви. Я ж описала, як приготувати арішту у вигляді пасти. Тоді слід вибрати великий варіант мучного вироби. З дрібного готують десерти. До гарячої страви ми зробимо соус. Все як в традиціях вірменської кухні.

  • Ость - 200 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Macuna - 5 Ст. Ложок
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
ость - фото крок 1
Арішту наламати шматочками по 6-8 см в довжину.
ость - фото крок 2
Локшину зваріть в підсоленому окропі протягом 7 хвилин. Потім злийте воду, промийте, відкиньте в друшляк і остудіть.
ость - фото крок 3
У тій же каструлі розтопіть вершкове масло.
ость - фото крок 4
Додайте до нього арішту, перемішайте. Закрийте кришкою і млоїте на повільному вогні протягом 10 хвилин.
ость - фото крок 5
Приготуйте соус. Розтлумачте очищений часник і змішайте його з мацуном.
ость - фото крок 6
Подавайте арішту, полив соусом і прикрасивши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти