Рецепт Домашній сир на пепсин фото

Домашній сир на пепсин
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У приготуванні сиру за допомогою ферменту пепсину немає нічого складного, а результат у вигляді готового сиру перевищить будь-які очікування. Дізнайтеся, як приготувати домашній сир на пепсин вже зараз.

Опис приготування:

З даної кількості продуктів виходить близько 500 грамів сиру. Можна можна або під час приготування, або вже готовий сир (натираючи його сіллю). Отриману сироватку можна використовувати повторно, наприклад, для приготування млинців.

  • Молоко - 2, 5-3 L
  • Пепсин - 1/3 чайних ложки (пачка)
  • Кип'ячена вода - 30 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
домашній сир на пепсин - фото крок 1
1. Розведіть пепсин в холодній кип'яченій воді. Молоко трохи підігрійте і введіть в нього 2 столові ложки розведеного пепсину.
домашній сир на пепсин - фото крок 2
2. Перемішайте молоко з закваскою. Через півгодини повинен утворитися згусток, який потрібно знову перемішати і посолити.
домашній сир на пепсин - фото крок 3
3. Через 15-20 хвилин, утворилася сирну масу, потрібно процідити. Використовуйте для цього дрібне сито або марлю. Сироватка стікає досить повільно, тому, час від часу, надавайте сиру форму, трохи пресуючи його.
домашній сир на пепсин - фото крок 4
4. Після того як рідина повністю скла, а маса ущільнився, перекладіть форму з сиром на тарілку і приберіть в холодильник. Коли сир охолоне, приберіть форму і вновьоставьте сир трохи"дійти" .

Схожі рецепти