Домашній сир на пепсин
(покроковий рецепт з фото)
У приготуванні сиру за допомогою ферменту пепсину немає нічого складного, а результат у вигляді готового сиру перевищить будь-які очікування. Дізнайтеся, як приготувати домашній сир на пепсин вже зараз.
З даної кількості продуктів виходить близько 500 грамів сиру. Можна можна або під час приготування, або вже готовий сир (натираючи його сіллю). Отриману сироватку можна використовувати повторно, наприклад, для приготування млинців.
- Молоко - 2, 5-3 L
- Пепсин - 1/3 чайних ложки (пачка)
- Кип'ячена вода - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Розведіть пепсин в холодній кип'яченій воді. Молоко трохи підігрійте і введіть в нього 2 столові ложки розведеного пепсину.
2. Перемішайте молоко з закваскою. Через півгодини повинен утворитися згусток, який потрібно знову перемішати і посолити.
3. Через 15-20 хвилин, утворилася сирну масу, потрібно процідити. Використовуйте для цього дрібне сито або марлю. Сироватка стікає досить повільно, тому, час від часу, надавайте сиру форму, трохи пресуючи його.
4. Після того як рідина повністю скла, а маса ущільнився, перекладіть форму з сиром на тарілку і приберіть в холодильник. Коли сир охолоне, приберіть форму і вновьоставьте сир трохи "дійти" .