Домашній мармуровий сир
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить сир, що вже говорити про домашнє! Ділюся улюбленим рецептом домашнього сиру, який завжди виходить і з'їдається на ура. Особливо гарний він для бутербродів, салатів і просто до чаю.
Приготування сиру в домашніх умовах дуже полегшить наявність мультиварки з функцією «Мультіповар». В цей сир можна додавати будь-які спеції або добавки у вигляді в'ялених томатів і перцю. Додавати їх потрібно на етапі перекладання готового сирного зерна в форму. Якщо Ви додасте куркуму, як зазначено в рецепті, то отримаєте мармуровий сир, так як сирне зерно забарвиться тільки зовні. Якщо Ви хочете отримати рівномірний жовтий колір, то додайте куркуму в молоко разом з ферментом. Молоко повинно бути цілісним і відстояти протягом 12 годин. Щоб зрозуміти чи готовий сирний згусток, опустіть в чашу чистий палець. Якщо при витяганні він залишився чистим, можна його нарізати. Температура не повинна перевищувати мною зазначеної, інакше сир вийде гуязикам. І чим дрібніше сирне зерно вийде в кінці, тим суші буде сир. Смачного!
- Молоко - 5 літрів
- Сіль - За смаком
- Сичужний фермент - 0.05 грами
- Вода - 50 мілілітрів
- Куркума - 1 Чайна ложка