Рецепт Домашній мармуровий сир фото

Домашній мармуровий сир
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, На сніданок
Солоне

Багато хто любить сир, що вже говорити про домашнє! Ділюся улюбленим рецептом домашнього сиру, який завжди виходить і з'їдається на ура. Особливо гарний він для бутербродів, салатів і просто до чаю.

Приготування сиру в домашніх умовах дуже полегшить наявність мультиварки з функцією «Мультіповар». В цей сир можна додавати будь-які спеції або добавки у вигляді в'ялених томатів і перцю. Додавати їх потрібно на етапі перекладання готового сирного зерна в форму. Якщо Ви додасте куркуму, як зазначено в рецепті, то отримаєте мармуровий сир, так як сирне зерно забарвиться тільки зовні. Якщо Ви хочете отримати рівномірний жовтий колір, то додайте куркуму в молоко разом з ферментом. Молоко повинно бути цілісним і відстояти протягом 12 годин. Щоб зрозуміти чи готовий сирний згусток, опустіть в чашу чистий палець. Якщо при витяганні він залишився чистим, можна його нарізати. Температура не повинна перевищувати мною зазначеної, інакше сир вийде гуязикам. І чим дрібніше сирне зерно вийде в кінці, тим суші буде сир. Смачного!


  • Молоко - 5 літрів
  • Сіль - За смаком
  • Сичужний фермент - 0.05 грами
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Куркума - 1 Чайна ложка
домашній мармуровий сир - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
домашній мармуровий сир - фото крок 2
Розведіть фермент в кип'яченій холодній воді. Залиште на 30 хвилин.
домашній мармуровий сир - фото крок 3
Нагрейте молоко до 36 градусів. Додайте розведений фермент. Ретельно перемішайте.
домашній мармуровий сир - фото крок 4
Залиште на 1 годину для освіти сирного згустку. Наріжте його на кубики 2*2 см. Дайте постояти 10 хвилин.
домашній мармуровий сир - фото крок 5
Увімкніть мультиварку розігріватися до 38 градусів і варіть, перемішуючи, до встановленої температури.
домашній мармуровий сир - фото крок 6
Додайте куркуму і перемішайте. Переведіть мультиварку на температуру в 35 градусів. Варіть 2 годину, помішуючи.
домашній мармуровий сир - фото крок 7
Злийте повністю вийшла сироватку. Додати сіль, перемішайте.
домашній мармуровий сир - фото крок 8
Викладіть сир в підготовлені форми. Залиште масу в формі на 6-7 годин. Перевертайте його в формі 4 рази.
домашній мармуровий сир - фото крок 9
Вийміть сир з форми, викладіть на дренажний килимок. Залиште в холодильнику на 12 годин.
домашній мармуровий сир - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти