Рецепт Домашній мармуровий сир фото

Домашній мармуровий сир
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Солоне
Кількість порцій: 8
Час приготування: 21 г. 40 хв.

Багато хто любить сир, що вже говорити про домашнє! Ділюся улюбленим рецептом домашнього сиру, який завжди виходить і з'їдається на ура. Особливо гарний він для бутербродів, салатів і просто до чаю.

Опис приготування:

Приготування сиру в домашніх умовах дуже полегшить наявність мультиварки з функцією «Мультіповар». В цей сир можна додавати будь-які спеції або добавки у вигляді в'ялених томатів і перцю. Додавати їх потрібно на етапі перекладання готового сирного зерна в форму. Якщо Ви додасте куркуму, як зазначено в рецепті, то отримаєте мармуровий сир, так як сирне зерно забарвиться тільки зовні. Якщо Ви хочете отримати рівномірний жовтий колір, то додайте куркуму в молоко разом з ферментом. Молоко повинно бути цілісним і відстояти протягом 12 годин. Щоб зрозуміти чи готовий сирний згусток, опустіть в чашу чистий палець. Якщо при витяганні він залишився чистим, можна його нарізати. Температура не повинна перевищувати мною зазначеної, інакше сир вийде гуязикам. І чим дрібніше сирне зерно вийде в кінці, тим суші буде сир. Смачного!


  • Молоко - 5 літрів
  • Сіль - За смаком
  • Сичужний фермент - 0.05 грами
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Куркума - 1 Чайна ложка
домашній мармуровий сир - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
домашній мармуровий сир - фото крок 2
Розведіть фермент в кип'яченій холодній воді. Залиште на 30 хвилин.
домашній мармуровий сир - фото крок 3
Нагрейте молоко до 36 градусів. Додайте розведений фермент. Ретельно перемішайте.
домашній мармуровий сир - фото крок 4
Залиште на 1 годину для освіти сирного згустку. Наріжте його на кубики 2*2 см. Дайте постояти 10 хвилин.
домашній мармуровий сир - фото крок 5
Увімкніть мультиварку розігріватися до 38 градусів і варіть, перемішуючи, до встановленої температури.
домашній мармуровий сир - фото крок 6
Додайте куркуму і перемішайте. Переведіть мультиварку на температуру в 35 градусів. Варіть 2 годину, помішуючи.
домашній мармуровий сир - фото крок 7
Злийте повністю вийшла сироватку. Додати сіль, перемішайте.
домашній мармуровий сир - фото крок 8
Викладіть сир в підготовлені форми. Залиште масу в формі на 6-7 годин. Перевертайте його в формі 4 рази.
домашній мармуровий сир - фото крок 9
Вийміть сир з форми, викладіть на дренажний килимок. Залиште в холодильнику на 12 годин.
домашній мармуровий сир - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти