Рецепт Торт «мармуровий» фото

Торт «мармуровий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Какао, Яйця, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, День народження, Ювілей, 8 березня
Випічка, Кекси

Такий кекс, напевно, стане улюбленим у вашій родині, якщо ви такий ще не пробували зробити. Розповім докладний рецепт, як приготувати кекс «Мармуровий». Він виглядає святково і апетитно.

У розрізі кекс виглядає дуже красиво, з чорно-білими розводами. Його можна запікати у великій формі або в невеликих формочках. Кекс можна зберігати в харчовій папері при кімнатній температурі кілька днів. Робиться він дуже просто.

  • Борошно пшеничне - 1, 25 склянки
  • Ванільний цукор - 15 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Курячі яйця - 3 штуки
  • Екстракт мигдалю - 1, 5 чайних ложки
  • Молко - 0, 75 склянки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Окріп - 1/3 склянки
1
У миску викладіть пшеничне борошно, ваніль, розпушувач, сіль, перемішайте. В іншу викладіть вершкове масло, цукровий пісок і курячі яйця, влийте екстракт мигдалю і перемішуйте віночком до утворення світлого жовтого кольору.
2
У рідку суміш влийте половину всього молока, а потім - половину борошняної суміші, змішайте і додайте молоко, що залишилося і сухі інгредієнти.
3
У невелику тарілку викладіть какао-порошок і влийте окріп, перемішайте, додайте сюди менше половини тіста, перемішайте.
4
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, влийте ванільну і поруч кавову маси, лопаткою або ложкою зробіть розлучення.
5
Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
6
Дістаньте кекс з духовки і поставте в формі на решітку для охолодження на 15 хвилин, потім вже дістаньте і розріжте шматочками.

Схожі рецепти