Торт «мармуровий»
(покроковий рецепт з фото)
Такий кекс, напевно, стане улюбленим у вашій родині, якщо ви такий ще не пробували зробити. Розповім докладний рецепт, як приготувати кекс «Мармуровий». Він виглядає святково і апетитно.
У розрізі кекс виглядає дуже красиво, з чорно-білими розводами. Його можна запікати у великій формі або в невеликих формочках. Кекс можна зберігати в харчовій папері при кімнатній температурі кілька днів. Робиться він дуже просто.
- Борошно пшеничне - 1, 25 склянки
- Ванільний цукор - 15 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Курячі яйця - 3 штуки
- Екстракт мигдалю - 1, 5 чайних ложки
- Молко - 0, 75 склянки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 1/3 склянки
1
У миску викладіть пшеничне борошно, ваніль, розпушувач, сіль, перемішайте. В іншу викладіть вершкове масло, цукровий пісок і курячі яйця, влийте екстракт мигдалю і перемішуйте віночком до утворення світлого жовтого кольору.
2
У рідку суміш влийте половину всього молока, а потім - половину борошняної суміші, змішайте і додайте молоко, що залишилося і сухі інгредієнти.
3
У невелику тарілку викладіть какао-порошок і влийте окріп, перемішайте, додайте сюди менше половини тіста, перемішайте.
4
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, влийте ванільну і поруч кавову маси, лопаткою або ложкою зробіть розлучення.
5
Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
6
Дістаньте кекс з духовки і поставте в формі на решітку для охолодження на 15 хвилин, потім вже дістаньте і розріжте шматочками.