Бісквітний рулет «мармуровий»
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітне тісто саме по собі дуже ніжне і м'яке. Якщо з'єднати його з смачним кремом, виходить соковито і смачно! А щоб ще й красиво - ось рецепт, як приготувати бісквітний рулет "мармуровий"!
Бісквіт готуйте за рецептом, а ось крем виберіть на свій смак. Просочення я на цей раз використовувала з заварного кави, а можна спробувати і з рому або коньяку.
За даним рецептом смак рулету нагадує тірамісу, дуже смачно!
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 150 грам
- Цукор - 130 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 300 грам
- Згущене молоко - 150 грам
1. Розбийте яйця в миску, додайте дрібку солі і почніть збивати на повільній швидкості. Збільште швидкість, щоб яйця почали перетворюватися в піну.
2. Чи не зупиняючи роботу міксера, вводите частинами цукор. Повинна вийти густа стійка піна. Потім поступово додайте 5 столових ложок води і заважайте міксером.
3. Кількома підходами просійте в тісто борошно. Заважайте тісто ложкою або лопаткою акуратно, в одному напрямку.
4. Третю частину отриманого тесту перекладіть в інший посуд. У чашку з какао додайте трохи води, перемішайте, щоб вийшла консистенція сметани. Потім з'єднайте какао і третину тесту.
5. Деко застеліть пергаментом. Викладіть і розрівняйте біле тісто, а потім поставте "плями" з шоколадного. За допомогою вилки або дерев'яної палички зробіть розлучення. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
6. Поки бісквіт ще гарячий, з нього потрібно скрутити рулет "мармурової" стороною назовні. Перекладіть бісквіт на пергамент або на вафельний рушник і скрутіть рулетом.
7. Нижню сторону бісквіта змастіть просоченням і вашим улюбленим кремом. Як просочення я використовувала заварний кави. А крем - збиті міксером вершки зі згущеним молоком. Загорніть бісквіт знову в рулет.
8. Усе, можна приступати до десерту!