Оссобуко з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Оссобуко з баранини можна приготувати, якщо у вас під рукою немає телячих гомілок, з яких традиційно це блюдо роблять на його батьківщині - в Італії. Смак вийде не гірше, повірте.
Цікавитесь, як приготувати оссобуко з баранини? Тоді цей рецепт для вас. Баранина відмінно поєднується з травами, овочами і червоним вином. Всі ці інгредієнти разом створюють дивовижне блюдо, яке гідно навіть столів монархів.
1. М'ясо вимийте і висушіть паперовими рушниками.
2. Вимийте зелень, очистіть овочі і наріжте їх дрібно. Тільки цибулю нарубати досить великими шматками.
3. У сковороді розігрійте оливкову олію і маргарин. Викладіть до нього м'ясо і на середньому вогні обсмажуйте з усіх боків, поки на ньому не з'явиться золотава скоринка. Викладіть м'ясо на блюдо і присипте його перцем.
4. У сковорідку, де смажилося м'ясо, викладіть підготовлені овочі, рубану зелень, підсмажте їх на сильному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Влийте вино і тушкуйте на повільному вогні, поки рідина не зменшиться вдвічі. Потім додайте помідори у власному соку і тушкуйте ще десять хвилин.
5. Викладіть в сковороду підсмажене м'ясо, посоліть всі інгредієнти і тушкуйте під закритою кришкою дві години до повної готовності.
- Баранина на кістки - 4 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Маргарин - 1 Ст. Ложка
- Морква - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Селера- 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 8 зубчиків
- Помідори у власному соку - 400 грам
- Вино червоне - 250 мілілітрів
- Гілочки чебрецю- 2 штуки
1. М'ясо вимийте і висушіть паперовими рушниками.
2. Вимийте зелень, очистіть овочі і наріжте їх дрібно. Тільки цибулю нарубати досить великими шматками.
3. У сковороді розігрійте оливкову олію і маргарин. Викладіть до нього м'ясо і на середньому вогні обсмажуйте з усіх боків, поки на ньому не з'явиться золотава скоринка. Викладіть м'ясо на блюдо і присипте його перцем.
4. У сковорідку, де смажилося м'ясо, викладіть підготовлені овочі, рубану зелень, підсмажте їх на сильному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Влийте вино і тушкуйте на повільному вогні, поки рідина не зменшиться вдвічі. Потім додайте помідори у власному соку і тушкуйте ще десять хвилин.
5. Викладіть в сковороду підсмажене м'ясо, посоліть всі інгредієнти і тушкуйте під закритою кришкою дві години до повної готовності.