Рецепт Оссобуко з гомілки індички фото

Оссобуко з гомілки індички
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Індичка, Птах, Фрукти, Зелень, Петрушка, Лимон
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соте

Класичне оссобуко готують з телячої гомілки. Але, якщо такої немає, ніщо не заважає приготувати оссобуко, наприклад, з гомілки індички! В результаті отримаємо соковите ароматне і дуже смачна страва!


Кругляши м'яса на кістці обсмажують до рум'яної скоринки і потім гасять при невисокій температурі, часто в духовці, з овочами і томатної пасати. Я пропоную приготувати оссобуко в мультиварці - виходить просто чудово!

  • Гомілку індички - 1, 5 кілограма (стейки з гомілки)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Селера черешкова - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки (молода)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Томати в с / соку - 350 грам
  • Вино біле сухе - 200 мілілітрів
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Чорний перець - За смаком
  • Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка (італійська)
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка (для гремолати)
  • Петрушка - 2-3 Ст. Ложок( свіжа рубана для гремолати)
  • Часник - 2 зубчики (для гремолати)
оссобуко з гомілки індички - фото крок 1
Для оссобуко м'ясо повинно бути Напиляєте кругляччям не товще 4-5 см. Не всім будинку вдасться зробити це акуратно. Тому простіше купити в магазині так званий "стейк індички". Добре промити шматки, ретельно обсушити і посипати м'ясо сіллю і свіжо чорним перцем.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 2
Обсмажити м'ясо на суміші оливкової та вершкового масла на сковороді до рум'яної скоринки. Можна попередньо запанірувати кругляши в борошні, але я не стала цього робити.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 3
Цибулю і часник нарізати кубиками.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 4
Селера і моркву теж потрібно б нарізати кубиками, але мені більше подобається кружечками.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 5
Обсмажені кругляши індички перекласти в чашу мультиварки, а в маслі, що залишилося злегка обсмажити цибулю, морква і селера. Влити вино і випарувати його наполовину, посиливши нагрів.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 6
Перелити вміст сковороди в чашу мультиварки поверх індички. Додати пробиті блендером томати у власному соку, посолити, додати дрібку цукру, і тушкувати близько години. Температуру по можливості обмежити 120 градусами. Якщо немає програми мультіповар, можна готувати на режимі Випічка.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 7
Через годину посипати страву перцем і сумішшю сушеного орегано, розмарину і базиліка. Гасити ще півгодини.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 8
За цей час приготувати гремолату - суміш тертої лимонної цедри, дрібно рубаних часнику і петрушки. Можна додати в суміш шепотку свежесмолотого перцю і трішки оливкової олії.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 9
Половину гремолати додати в оссобуко, перевести мультиварку в режим Збереження тепла і дати постояти хвилин 20.
оссобуко з гомілки індички - фото крок 10
Подавати оссобуко гарячим, зі свіжим хлібом і гремолатой. При бажанні можна подати гарнір з пасти або рису.

Схожі рецепти