Оссобуко з гомілки індички
(покроковий рецепт з фото)
Класичне оссобуко готують з телячої гомілки. Але, якщо такої немає, ніщо не заважає приготувати оссобуко, наприклад, з гомілки індички! В результаті отримаємо соковите ароматне і дуже смачна страва!
Кругляши м'яса на кістці обсмажують до рум'яної скоринки і потім гасять при невисокій температурі, часто в духовці, з овочами і томатної пасати. Я пропоную приготувати оссобуко в мультиварці - виходить просто чудово!
- Гомілку індички - 1, 5 кілограма (стейки з гомілки)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера черешкова - 2 штуки
- Морква - 2 штуки (молода)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Томати в с / соку - 350 грам
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Чорний перець - За смаком
- Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка (італійська)
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка (для гремолати)
- Петрушка - 2-3 Ст. Ложок( свіжа рубана для гремолати)
- Часник - 2 зубчики (для гремолати)
Для оссобуко м'ясо повинно бути Напиляєте кругляччям не товще 4-5 см. Не всім будинку вдасться зробити це акуратно. Тому простіше купити в магазині так званий "стейк індички". Добре промити шматки, ретельно обсушити і посипати м'ясо сіллю і свіжо чорним перцем.
Обсмажити м'ясо на суміші оливкової та вершкового масла на сковороді до рум'яної скоринки. Можна попередньо запанірувати кругляши в борошні, але я не стала цього робити.
Цибулю і часник нарізати кубиками.
Селера і моркву теж потрібно б нарізати кубиками, але мені більше подобається кружечками.
Обсмажені кругляши індички перекласти в чашу мультиварки, а в маслі, що залишилося злегка обсмажити цибулю, морква і селера. Влити вино і випарувати його наполовину, посиливши нагрів.
Перелити вміст сковороди в чашу мультиварки поверх індички. Додати пробиті блендером томати у власному соку, посолити, додати дрібку цукру, і тушкувати близько години. Температуру по можливості обмежити 120 градусами. Якщо немає програми мультіповар, можна готувати на режимі Випічка.
Через годину посипати страву перцем і сумішшю сушеного орегано, розмарину і базиліка. Гасити ще півгодини.
За цей час приготувати гремолату - суміш тертої лимонної цедри, дрібно рубаних часнику і петрушки. Можна додати в суміш шепотку свежесмолотого перцю і трішки оливкової олії.
Половину гремолати додати в оссобуко, перевести мультиварку в режим Збереження тепла і дати постояти хвилин 20.
Подавати оссобуко гарячим, зі свіжим хлібом і гремолатой. При бажанні можна подати гарнір з пасти або рису.