Оссобуко з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Оссобуко з телятини - традиційне блюдо італійської кухні. На сьогоднішній день існує безліч версій приготування цього чудового блюда, в даному рецепті представлена одна з них.
До вашої уваги - простий рецепт приготування оссобуко з телятини. Звичайно ж, над цією стравою доведеться трішечки попаритися, але фінальний результат вас дуже порадує! На гарнір підійде відварну картоплю або пюре. Гарного вам дня!
- Теляча рулька - 1 кілограм (шматочками)
- Вершкове масло - 60 грам
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
- Селера черешкова - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Борошно - 3/4 склянки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Помідори - 800 грам
- Бульйон м'ясний - 2 склянки
- Цедра лимону - За смаком (з двох лимонів)
- Петрушка - 1/2 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
Для приготування страви я використовував ось таку телячу рульку (без кістки), порізану на 8 порційних шматочків.
Розігрійте в сковороді оливкове масло і трохи вершкового. Обсмажте подрібнену цибулю, селера, часник і морква. Приблизно 5 хвилин.
Перекладаємо обсмажені овочі в жароміцних ємність.
Борошно змішайте з сіллю і перцем, обваляйте в ній шматочки м'яса.
Обсмажте м'ясо на сковороді до рум'яної скоринки.
Тепер викладаємо м'ясо на овочі.
На сковороду додаємо: томатну пасту, помідори, бульйон, чебрець і лавровий лист. Доводимо до кипіння, варимо на мінімальному вогні 5 хвилин.
Вливаємо соус до м'яса. Зверху накриваємо фольгою.
Змішуємо подрібнену цедру лимона, часник і петрушку.
Готуйте в духовці (200 градусів) до м'якості м'яса. Подавайте до столу з зеленню, цедрою і петрушкою. Смачного!