Рецепт Оссобуко з телятини фото

Оссобуко з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Борошно, М'ясо, Овочі, Телятина, Морква
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Оссобуко з телятини - традиційне блюдо італійської кухні. На сьогоднішній день існує безліч версій приготування цього чудового блюда, в даному рецепті представлена ​​одна з них.

До вашої уваги - простий рецепт приготування оссобуко з телятини. Звичайно ж, над цією стравою доведеться трішечки попаритися, але фінальний результат вас дуже порадує! На гарнір підійде відварну картоплю або пюре. Гарного вам дня!

  • Теляча рулька - 1 кілограм (шматочками)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Морква - 2 штуки
  • Селера черешкова - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Помідори - 800 грам
  • Бульйон м'ясний - 2 склянки
  • Цедра лимону - За смаком (з двох лимонів)
  • Петрушка - 1/2 склянки
  • Лавровий лист - 2 штуки
оссобуко з телятини - фото крок 1
Для приготування страви я використовував ось таку телячу рульку (без кістки), порізану на 8 порційних шматочків.
оссобуко з телятини - фото крок 2
Розігрійте в сковороді оливкове масло і трохи вершкового. Обсмажте подрібнену цибулю, селера, часник і морква. Приблизно 5 хвилин.
оссобуко з телятини - фото крок 3
Перекладаємо обсмажені овочі в жароміцних ємність.
оссобуко з телятини - фото крок 4
Борошно змішайте з сіллю і перцем, обваляйте в ній шматочки м'яса.
оссобуко з телятини - фото крок 5
Обсмажте м'ясо на сковороді до рум'яної скоринки.
оссобуко з телятини - фото крок 6
Тепер викладаємо м'ясо на овочі.
оссобуко з телятини - фото крок 7
На сковороду додаємо: томатну пасту, помідори, бульйон, чебрець і лавровий лист. Доводимо до кипіння, варимо на мінімальному вогні 5 хвилин.
оссобуко з телятини - фото крок 8
Вливаємо соус до м'яса. Зверху накриваємо фольгою.
оссобуко з телятини - фото крок 9
Змішуємо подрібнену цедру лимона, часник і петрушку.
оссобуко з телятини - фото крок 10
Готуйте в духовці (200 градусів) до м'якості м'яса. Подавайте до столу з зеленню, цедрою і петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти