Омлет з тофу
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати омлет з тофу. Рецепт підійде для веганів, в складі немає яєць і молочних продуктів. Тофу схожий за смаком, харчової цінності та консистенції з яєчним білком.
Докладніше, як приготувати омлет з тофу, я розповім нижче. Тофу вибирайте м'який, або додайте трохи більше соєвого молока. Харчові дріжджі надають омлету злегка сирний смак, а чорна сіль Кала Намак яєчний аромат. Але без цих інгредієнтів можна обійтися. Перед подачею омлет можна наповнити будь-якою начинкою на ваш смак. Будь-які овочі, гриби або зелень підійдуть. Омлет з тофу виходить ніжним, легким і дуже смачним. Відмінний варіант для пісного сніданку, беріть на замітку!
- Тофу - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Харчові дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Куркума - 1/3 чайних ложки
- Чорна сіль "кала Намак" - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Рисове борошно - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Соеве молоко - 150 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Нагрійте 1 ç.l. Оливкового масла на середньому вогні, додайте цибулю і смажте до прозорості, 3-5 хвилин.
Перекладіть смажену цибулю разом з іншими інгредієнтами в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Тісто має нагадувати тісто для оладок.
Розігрійте сковороду на середньому вогні з 1 ст.Л. Оливкового масла. Додайте половину рідкого тесту з тофу і акуратно розподіліть його за допомогою лопатки, щоб повністю покрити дно сковороди. Накрийте омлет кришкою, смажте протягом 5-8 хвилин.
Акуратно переверніть омлет і готуйте його ще 2 хвилини. Аналогічно повторіть з другою частиною тіста.
Перед подачею викладіть на один край омлету начинку, потім накрийте другою стороною. Омлет з тофу готовий, приємного вам апетиту!