Олів'є з куркою класичний
(покроковий рецепт з фото)
Олів'є - улюблений салат для новорічного столу, є багато рецептів цього салату з ковбасою, відвареним язиком, беконом, шинкою або навіть рибою. Я люблю готувати класичний рецепт олів'є з куркою.
Сьогодні я розповім, як приготувати класичний "олів'є" з куркою, а не з ковбасою, як всі звикли. З куркою салат виходить легший і ніжний, в іншому склад такої ж: яйця, картопля, морква, солоний огірочок і, звичайно, зелений горошок. Для яскравості смаку я додаю червоний і зелений лук, запашний кріп для аромату.
- Куряча грудка - 300 грам
- Картопля - 430 грам
- Морквина - 60 грам
- Солоні огірки - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Червона цибуля - 1 штука (середня цибулина)
- Консервований горошок - 100 грам
- Майонез - 50-70 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
1
Курячі грудки покладіть в каструлю і відварити протягом 20-30 хвилин. Яйця відварити круто. Картоплю і моркву відваріть до готовності. Готові овочі почистіть.
2
Солоні огірки, яйця, картопля, морквину і грудку поріжте кубиками і складіть в миску. Зелень наріжте дрібно і відправте до нашого салату. Горошок дістаньте з банки і також додайте в миску.
3
Очистіть цибулю і дрібно наріжте. Якщо цибуля не ядрений, можна його відразу відправити в салат, але якщо ви не любите яскравий смак цибулі, замаринуйте його в суміші укусу і води хвилин на 15, а потім додайте в салат.
4
Коли все порізані інгредієнти - в мисці, можна заправити все майонезом. Спробуйте салат, так як солоні огірочки у нас вже присутні і дають певну солоність салату, соліть в міру потреби. Подавайте до столу охолодженим.