Класичний французький салат «Олів'є»
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо
, Овочі
, Субпродукти
, Риба та морепродукти
, Птах
, Картопля
, Морепродукти
, Яловичина
, Огірок
, Рак
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Багато, напевно, замислювалися, яким повинен бути всіма улюблений"Олів'є" за класичним рецептом Люсьєна Олів'є. Пропоную вам спробувати приготувати оригінальний салат з раковими шийками!
Опис приготування:
Знаменитий салат"Олів'є" , названий на честь знаменитого шефа Люсьєна Олів'є, подавався в його власному ресторані"Ермітаж"в Москві. Рецептура успішно збереглася навіть в кулінарних книгах початку 21 століття. Крім рябчиків і язика в салаті була присутня ще чорна паюсная ікра. Але від неї пропоную відязикатися: не зовсім, як на мене, вона поєднується з м'ясом, птахом і раковими шийками. Найважливіша частина в приготуванні класичного варіанту - заправка. Раджу зробити самостійно, а не заміняти на майонез, а то весь салат коту під хвіст! Оцет можете взяти яблучний 9 %.
Дивіться, як приготувати класичний французький салат"Олів'є" .
- Рябчики - 1-2 штук
- Яловичий язик - 0, 5 штуки
- Листя салату - 100 грам
- Раки - 25 штук
- Мариновані огірки - 10 штук
- Огірок свіжий - 1-2 штук
- Яйця перепелині - 15 штук
- Масло оливкове - 320 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Гірчичний - 1-2 чайних ложок
- Оцет - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 4 чайних ложки
- Розмарин - 1 щіпка
- Цибуля - 1 штука
- Корінь селери - За смаком
- Морквина - 1 штука
- Сумах - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 4 штуки
Відваріть спочатку яловичий язик в підсоленій воді з половинкою морквини і цибулі.
Тим часом ви можете відварити картоплю в мундирі.
Яйця перепелині теж варимо 3-4 моменти.
А також підготувати рябчиків.
Натріть тушки маслом оливковою.
Натріть тушки маслом оливковою.
Обсмажте птицю на сковороді злегка до рум'яної скоринки. Паралельно поставте каструлю з водою, додайте туди половинку цибулі та моркви, селера, сумах, спеції (сіль, лаврушку, журавлину і парочку ягід ялівцю).
Опустіть рябчиків в киплячу воду.
Варіть рябчиків півгодини на невеликому вогні.
Поки варяться основні інгредієнти, приготуйте заправку. Всі інгредієнти для неї повинні бути кімнатної температури!
Візьміть яйця курячі, олія оливкова або інше рослинне (обов'язково рафінована! ), оцет, гірчицю, цукор, сіль і сік лимона.
Візьміть яйця курячі, олія оливкова або інше рослинне (обов'язково рафінована! ), оцет, гірчицю, цукор, сіль і сік лимона.
Все перемішайте за допомогою блендера до однорідної маси і відправте в холодильник.
Якщо язик і рябчики зварилися, як і картопля з перепелиними яйцями, можна приступати до складання салату.
Злийте розсіл з маринованих огірочків і поріжте їх дрібно. Також почистіть і поріжте дрібно свіжий огірок.
Злийте розсіл з маринованих огірочків і поріжте їх дрібно. Також почистіть і поріжте дрібно свіжий огірок.
Яйця перепелині теж дрібно поріжте, листя салат промийте та висушіть, поріжте кубиками.
Язик відварний поріжте кубиками.
Рябчиков теж обробити, видаліть кістки і поріжте на кубики м'ясо, відокремлене від кісток.
У глибоку каструлю викладіть язик, рябчиків.
Додайте туди порізану кубиками картоплю.
А також листя салату, огірки мариновані і свіжі.
Додайте яйця, посоліть і поперчіть за смаком.
Все перемішайте.
Все перемішайте.
Заправте підготовленим майонезом. Знову перемішайте.
Викладіть салат в салатницю.
Відваріть в підсоленій воді раків.
Почистіть їх і дістаньте шийки.
Готовий класичний французький салат"Олів'є" прикрасьте перед подачею раковими шийками і зеленню за смаком. Смачного!