Класичний французький салат «Олів'є»
(покроковий рецепт з фото)
Багато, напевно, замислювалися, яким повинен бути всіма улюблений "олів'є" за класичним рецептом Люсьєна Олів'є. Пропоную вам спробувати приготувати оригінальний салат з раковими шийками!
Знаменитий салат "олів'є", названий на честь знаменитого шефа Люсьєна Олів'є, подавався в його власному ресторані "ермітаж "в Москві. Рецептура успішно збереглася навіть в кулінарних книгах початку 21 століття. Крім рябчиків і язика в салаті була присутня ще чорна паюсная ікра. Але від неї пропоную відязикатися: не зовсім, як на мене, вона поєднується з м'ясом, птахом і раковими шийками. Найважливіша частина в приготуванні класичного варіанту - заправка. Раджу зробити самостійно, а не заміняти на майонез, а то весь салат коту під хвіст! Оцет можете взяти яблучний 9 %.
Дивіться, як приготувати класичний французький салат "олів'є" .
- Рябчики - 1-2 штук
- Яловичий язик - 0, 5 штуки
- Листя салату - 100 грам
- Раки - 25 штук
- Мариновані огірки - 10 штук
- Огірок свіжий - 1-2 штук
- Яйця перепелині - 15 штук
- Масло оливкове - 320 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Гірчичний - 1-2 чайних ложок
- Оцет - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 4 чайних ложки
- Розмарин - 1 щіпка
- Цибуля - 1 штука
- Корінь селери - За смаком
- Морквина - 1 штука
- Сумах - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 4 штуки
Натріть тушки маслом оливковою.
Злийте розсіл з маринованих огірочків і поріжте їх дрібно. Також почистіть і поріжте дрібно свіжий огірок.
Все перемішайте.