Рецепт Класичний французький салат «Олів'є» фото

Класичний французький салат «Олів'є»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Риба та морепродукти , Птах , Картопля , Морепродукти , Яловичина , Огірок , Рак
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Салати , Салат олів'є
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Багато, напевно, замислювалися, яким повинен бути всіма улюблений"Олів'є" за класичним рецептом Люсьєна Олів'є. Пропоную вам спробувати приготувати оригінальний салат з раковими шийками!

Опис приготування:

Знаменитий салат"Олів'є" , названий на честь знаменитого шефа Люсьєна Олів'є, подавався в його власному ресторані"Ермітаж"в Москві. Рецептура успішно збереглася навіть в кулінарних книгах початку 21 століття. Крім рябчиків і язика в салаті була присутня ще чорна паюсная ікра. Але від неї пропоную відязикатися: не зовсім, як на мене, вона поєднується з м'ясом, птахом і раковими шийками. Найважливіша частина в приготуванні класичного варіанту - заправка. Раджу зробити самостійно, а не заміняти на майонез, а то весь салат коту під хвіст! Оцет можете взяти яблучний 9 %.

Дивіться, як приготувати класичний французький салат"Олів'є" .

  • Рябчики - 1-2 штук
  • Яловичий язик - 0, 5 штуки
  • Листя салату - 100 грам
  • Раки - 25 штук
  • Мариновані огірки - 10 штук
  • Огірок свіжий - 1-2 штук
  • Яйця перепелині - 15 штук
  • Масло оливкове - 320 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Гірчичний - 1-2 чайних ложок
  • Оцет - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 4 чайних ложки
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Цибуля - 1 штука
  • Корінь селери - За смаком
  • Морквина - 1 штука
  • Сумах - 0, 5 чайних ложки
  • Картопля - 4 штуки
класичний французький салат
Відваріть спочатку яловичий язик в підсоленій воді з половинкою морквини і цибулі.
класичний французький салат
Тим часом ви можете відварити картоплю в мундирі.
класичний французький салат
Яйця перепелині теж варимо 3-4 моменти.
класичний французький салат
А також підготувати рябчиків.
Натріть тушки маслом оливковою.
класичний французький салат
Обсмажте птицю на сковороді злегка до рум'яної скоринки. Паралельно поставте каструлю з водою, додайте туди половинку цибулі та моркви, селера, сумах, спеції (сіль, лаврушку, журавлину і парочку ягід ялівцю).
класичний французький салат
Опустіть рябчиків в киплячу воду.
класичний французький салат
Варіть рябчиків півгодини на невеликому вогні.
класичний французький салат
Поки варяться основні інгредієнти, приготуйте заправку. Всі інгредієнти для неї повинні бути кімнатної температури!
Візьміть яйця курячі, олія оливкова або інше рослинне (обов'язково рафінована! ), оцет, гірчицю, цукор, сіль і сік лимона.
класичний французький салат
Все перемішайте за допомогою блендера до однорідної маси і відправте в холодильник.
класичний французький салат
Якщо язик і рябчики зварилися, як і картопля з перепелиними яйцями, можна приступати до складання салату.
Злийте розсіл з маринованих огірочків і поріжте їх дрібно. Також почистіть і поріжте дрібно свіжий огірок.
класичний французький салат
Яйця перепелині теж дрібно поріжте, листя салат промийте та висушіть, поріжте кубиками.
класичний французький салат
Язик відварний поріжте кубиками.
класичний французький салат
Рябчиков теж обробити, видаліть кістки і поріжте на кубики м'ясо, відокремлене від кісток.
класичний французький салат
У глибоку каструлю викладіть язик, рябчиків.
класичний французький салат
Додайте туди порізану кубиками картоплю.
класичний французький салат
А також листя салату, огірки мариновані і свіжі.
класичний французький салат
Додайте яйця, посоліть і поперчіть за смаком.
Все перемішайте.
класичний французький салат
Заправте підготовленим майонезом. Знову перемішайте.
класичний французький салат
Викладіть салат в салатницю.
класичний французький салат
Відваріть в підсоленій воді раків.
класичний французький салат
Почистіть їх і дістаньте шийки.
класичний французький салат
Готовий класичний французький салат"Олів'є" прикрасьте перед подачею раковими шийками і зеленню за смаком. Смачного!

Схожі рецепти