«Олів'є» французький
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ну хто не знає рецепт цього популярного і такого улюбленого багатьма поколіннями салату? У нашій країні це символ новорічного святкового столу. Згадаймо рецепт, як приготувати «Олів'є» французький.
Опис приготування:
Одні люблять готувати салат з вареною ковбасою, інші використовують куряче м'ясо, індиче, телятину, яловичину. Солоні огірочки можна замінити свіжими, а також додати зелень (кріп, петрушка, Зелена цибуля). Салат можна приготувати шарами або перемішати все. Перед подачею його наполягають в холодильнику.
- Картопля - 4-5 штук
- Морквина - 3 штуки
- Зелений горошок - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Куряча грудка - 400 грам
- Артишок konservirovannиy - 140 грам
- Огірки - 3-4 штук
- Майонез - За смаком
- Кріп - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Маслини - За смаком
1. Вимийте картоплю і моркву, відваріть до готовності. Відваріть в підсоленій воді заморожений зелений горошок. Вимийте зелень, а артишок наріжте невеликими шматочками. Відваріть яйця і остудіть їх. Курячі грудки наріжте шматочками і відваріть.
2. Очистіть картоплю, морква і остудіть. Наріжте їх невеликими шматочками. Такими ж шматочками наріжте мариновані огірки і відварені яйця.
3. У великій мисці змішайте всі відварені овочі, додайте зелений горошок, м'ясо, артишок, огірки.
4. Подрібніть зелень і додайте її в салатник, не забудьте про відварних яйцях. Заправте салат невеликою кількістю майонезу, сіль і poperčite, перемішайте.
5. Надішліть салат в холодильник на 1 час, потім подавайте прикрасивши маслинами.