Французький батон
(покроковий рецепт з фото)
Дуже довго мені здавалося, що таке борошняний виріб неможливо зробити в домашніх умовах. Для цього потрібні спеціальні продукти і знання техніки. Розповім, як приготувати французький батон.
У приготуванні цієї страви, як виявилося, немає особливих труднощів, потрібно тільки не лінуватися і правильно вимішувати тісто, а також дати йому час постояти. Всі продукти можна з легкістю придбати в магазині, а найчастіше, вони є на кухні у будь-якої господині. Головний секрет в приготуванні - в кількості води, і не тільки в тесті при замішуванні ...
- Дріжджі сухі - 0, 25 чайних ложки
- Вода - 325 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 0, 5 кілограма
1. У каструлю наливаю воду кімнатної температури, всипав дріжджі і борошно, замішую тісто, яке липне до рук, накриваю його харчовою плівкою і залишаю на 14 годин в теплі.
2. Тісто збільшилася в 2 рази, потім обминають його руками, щоб відокремити від стінок.
3. Стіл присипають борошном і вивалюють на нього тісто.
4. Формую з тіста овал і поділяю на 4 або 2 частини (в залежності від кількості батонів).
5. Кожен шматочок тесту розкочують, а потім повертаю обидва краї всередину по довжині.
6. Руками притискаю тісто до столу і скачують його в довгу ковбаску, такі ж дії проводжу з рештою трьома частинами.
7. Деко застеляють пергаментом і присипають борошном, викладаю по 2 ковбаски на нього (у мене більше не поміщається), накриваю тісто харчовою плівкою і залишаю в теплі на 90 хвилин.
8. Через півтори години батони виглядають ось так, вони збільшилися.
9. Знімаю плівку і гострим ножем роблю надрізи (по діагоналі) по всій довжині. За допомогою пульверизатора скроплюю батони звичайною питною водою і ставлю їх в розігрітий до 250-300 градусів духовку на 15 хвилин, а на самий низ ставлю сковороду з водою.
10. Через 5 хвилин знову скроплюю батон водою і розгортаю деко, а через 10 хвилин проводжу таку ж процедуру. Після останнього сбризгіванія витримую батони ще 15 хвилин і знімаю з дека.