Рецепт Батон домашній фото

Батон домашній
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб , Багет
Кількість порцій: 10
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Спекти батон самим зовсім нескладно, головне - точно слідувати рецептом, а я розповім, як приготувати батон будинку, свіжий і ароматний, який сподобається всім. Порадуйте родину такою домашньою випічкою!

Опис приготування:

Рецепт, який я пропоную сьогодні, чисто «домашній», тісто готується не поспішаючи, акуратно і спокійно, адже опара повинна простояти цілу ніч. Вважається, що випічка домашнього хліба - це свого роду релакс, процес, приносить задоволення і відпочинок.

  • Борошно пшеничне - 300 грам (для опари)
  • Дріжджі свіжі - 7 грам (для опари)
  • Вода тепла - 300 грам (для опари)
  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Вода тепла - 300 грам
  • Дріжджі свіжі - 7 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Оцет - 5-7 капель
1
Спочатку приготуйте опару: в миску розкришите свіжі дріжджі, розведіть їх теплою водою до однорідної суміші, всипте 300 г. Просіяного борошна, добре перемішайте до отримання рідкого тіста. Накрийте миску кришкою і залиште опару на ніч при кімнатній температурі взимку і в холодильнику - влітку.
2
У велику миску просійте гіркою 600 г. Борошна, в середині зробіть воронку, влийте опару, 240 г. Води, розкришите свіжі дріжджі, додайте оцет і замісити тісто.
3
Додайте воду, що залишилася, сіль і продовжуйте місити, поки тісто не стане гладким і еластичним.
4
Накрийте миску з тістом рушником і дайте піднятися в теплому місці до збільшення обсягу в 2 рази, приблизно 1 час.
5
Підготуйте духовку: розігрійте духовку до температури 180-200 градусів. У духовку поставте вогнетривку форму з 300-400 г води. Для випічки хліба потрібно створити в духовці «вологий» повітря.
6
Розділити тісто на шматки по 150 г, Сформуйте батони, на їх поверхні зробіть кілька косих надрізів.
7
Покладіть батони на деко, змащений маслом, і випікайте 20-30 хвилин.
8
Готовим батон дайте охолонути до кімнатної температури.

Схожі рецепти