Рецепт Батон «5 злаків» фото

Батон «5 злаків»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Процес випічки домашнього хліба неймовірно захоплюючий. Крім того, ви завжди можете зробити його не тільки смачним, але і корисним. Хочу поділитися з вами одним приголомшливим рецептом. Дуже раджу!

І нехай цей варіант, як приготувати батон"5 злаків" не найпростіший, але він коштує кожної витраченої хвилини на кухні. Ви завжди можете варіювати набір злаків, використовуючи ті, що є у вас під рукою. Процес займає чимало часу, так як заготовки повинні "визріти", щоб вийшов ідеальний батон. Він чудово поєднує в собі насичений смак і безсумнівну користь. Повірте, такий хліб просто не порівняти з тим, що продають на полицях магазинів.

  • Борошно - 500 грам (цільнозернових і пшеничне в рівних пропорціях)
  • Вода - 390 мілілітрів
  • Дріжджі - 7 грам (свіжі)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Злаки - 125 грам (пшоно, овес, Зерно зернових, насіння льону та соняшнику)
батон
1. Приготування такого батона розділене на кілька етапів. Для початку в глибоку миску всипте злаки (я насіння соняшнику не замочувала, а додала відразу в тісто). Доведіть невелику кількість води до кипіння, влийте її в мисочку. Накрийте харчової плівкою і залиште на 10-12 годин (найзручніше на ніч).
батон
2. В окремій мисочці з'єднайте 110 мілілітрів води і третину дріжджів. Розчиніть їх як слід. Додайте половину солі і 175 грам пшеничного борошна. Все як слід перемішайте, також накрийте плівкою і залиште годин на 12 (можна збільшити час до 15-16 годин) в теплому місці.
батон
3. Коли наші 12-14 годин вже пройшли, можна приступати до замісу тіста. У глибоку миску всипте борошно, дріжджі, сіль. Додайте мед, воду і злаки, включаючи насіння соняшнику. Перемішайте тісто як слід. Зручно використовувати для цього міксер, наприклад.
батон
4. Додайте сьогодення і визріли тісто.
батон
5. Продовжуйте замішувати, поки тісто не стане повністю однорідним. Не бійтеся, якщо воно буде злегка липнути до рук. Готове тісто накрийте чистим рушником і залиште в теплі.
батон
6. Приблизно через годину розімніть злегка і складіть конвертиком тісто, як при приготуванні листкового тіста.
батон
7. Знову скачайте в кульку і залиште ще на годину.
батон
8. Тісто підійшло, значить можна приступати до формування майбутнього батона.
батон
9. Надайте тесту потрібну форму і залиште його ще на півгодинки приблизно, накривши рушником або плівкою.
батон
10. Тепер можна зробити неглибокі надрізи і відправити батон в розігріту до 200 градусів духовку.
батон
11. При запіканні краще встановити ємність з водою на перші хвилин 15, щоб був пар. Після приберіть воду і випікайте ще хвилин 20-25 до готовності.
батон
12. Перед подачею як слід остудіть батон.
Смачного!

Схожі рецепти