Рецепт Батон з сиром і часником фото

Батон з сиром і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На вечерю, На святковий стіл
Випічка

Гості вже на порозі, а у вас на кухні майже нічого немає, крім крім вчорашнього батона, шматочки сиру і пучка зелені? Не хвилюйтеся - з цих нехитрих продуктів ви можете приготувати дуже смачне блюдо!

Економно, швидко, смачно - так в трьох словах можна охарактеризувати це блюдо. При цьому виглядає дуже красиво, аромат - абсолютно запаморочливий і під червоне сухе закуска як не можна більш підходить. Чого ще бажати?

Ще один плюс - дізнавшись, як приготувати батон з сиром і часником, ви більше не будете ламати голову, що робити з черствим хлібом. Рецепт приготування батона з сиром і часником незамінний і для літнього пікніка - діставшись до місця, ви можете покласти вже готовий батон прямо в фользі на решітку барбекю і через 5 хвилин він буде як тільки що витягнуте з духовки!

Загалом, достоїнств у цього нескладного страви безліч!

  • Кнопка - 1 штука
  • Сир твердий - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Пучок зелені - 1 штука (петрушка, кріп)
  • Спеції - За смаком (орегано, чебрець, базилік і т.Д. - як в свіжому, так і в сушеному вигляді)
батон з сиром і часником - фото крок 1
Зелень вимити, обсушити і нарізати.
батон з сиром і часником - фото крок 2
Сир натерти на крупній тертці.
батон з сиром і часником - фото крок 3
Вершкове масло розм'якшує за допомогою мікрохвильової печі або водяній лазні. Воно повинно стати м'яким, а не рідким!
батон з сиром і часником - фото крок 4
Часник чистимо і пропускаємо через прес.
батон з сиром і часником - фото крок 5
З'єднуємо всі перераховані вище інгредієнти, додаємо спеції і перемішуємо до однорідного стану.
батон з сиром і часником - фото крок 6
На батоні робимо глибокі поперечні надрізи. Намагаємося зробити це акуратно, щоб не розрізати його до кінця!
Фаршируємо надрізи сирної сумішшю.
батон з сиром і часником - фото крок 7
Загортаємо батон у фольгу.
батон з сиром і часником - фото крок 8
І запікаємо при 180-200С 10-15 хвилин.
Потім фольгу відкриваємо і готуємо ще 5 хвилин - доти, поки батон не покриється хрусткою золотисто-коричневою скоринкою, а гості не почнуть гризти стільницю від нетерпіння; ).
батон з сиром і часником - фото крок 9
На стіл подаємо повністю або розрізавши на порційні шматочки.
Приємного апетиту і нових кулінарних звершень! :)

Схожі рецепти