Батон з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Іноді буває, що батон трохи полежав і є його в такому вигляді не хочеться. Він злегка черствий, вчорашній. Пропоную приготувати його.
Відмінна закуска до холодної м'ясної нарізки, супом або бульйон. Батон наріжте скибочками, не розрізаючи біля основи. Начините зеленню, сиром і маслом і запечіть в духовці хвилин 10.
- Батон білого хліба - 1 штука
- Петрушка або кріп - 1 пучок
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Твердий сир - 100 грам
У батона зрізати попки. Сам батон нарізати на шматочки, НЕ дорізаючи до краю нижньої кірки. Шматочки батона не повинні розпадатися. Батон повинен бути скріплений по одній стороні.
Натріть на тертці твердий сир. Можна використовувати декілька сортів. На тертці натріть вершкове масло.
Додайте подрібнену зелень. Poperčite і сіль. Перемішайте.
У проміжки між шматочками батона вкладіть отриману масу. Перенесіть батон на пергамент. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Подайте батон до столу. Мій запікається 10 хвилин. Зверху батон злегка рум'яний, всередині м'який і ароматний. При бажанні в начинку можна додати часник.