Французький багет
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - простий рецепт приготування смачного, хрусткого французького багета в домашніх умовах. Здивуйте рідних і друзів домашнім хлібом.
Французький багет - чудовий білий хліб, який можна випекти будинку в духовці і насолоджуватися ним протягом тижня. Приготування тесту займе кілька годин, а сам багет випікається протягом півгодини.
- Борошно - 6 склянок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Тепла вода - 2 склянки
![французький багет - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91811.webp)
1. У мисці змішайте 1/2 склянки теплої води і 1/4 склянки борошна. Потім додайте сухі дріжджі і чекайте, поки не сформується піна.
![французький багет - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91813.webp)
2. В іншій мисці змішайте борошно, що залишилося з сіллю.
![французький багет - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91814.webp)
3. Змішайте обидві суміші за допомогою віночка.
![французький багет - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91815.webp)
4. Поступово, постійно помішуючи, введіть в суміш воду, що залишилася. Можна використовувати міксер.
![французький багет - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91816.webp)
5. Зачекайте кілька хвилин, потім ще раз перемішайте. Якщо тісто липне до рук, додайте ще трохи борошна.
![французький багет - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91817.webp)
6. Викладіть тісто на присипану борошном поверхні і місите руками протягом 10-15 хвилин.
![французький багет - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91818.webp)
7. Викладіть тісто у велику миску, оберніть харчовою плівкою.
![французький багет - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91819.webp)
8. Накрийте рушником, поставте в тепле місце і залиште на дві години. Тісто буде рости. Через дві години знову вимісити тісто, поверніть в миску під плівку і рушник. Тісто рости повинно всього три рази. І кожен раз воно буде збільшуватися в два рази. Другий і третій раз тісто буде рости швидше.
![французький багет - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91824.webp)
9. Розділіть тісто на дві-три частини. Кожну розкачати в млинець. Потім затвердіть за допомогою рулетки.
![французький багет - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91826.webp)
10. Деко змастіть рослинною олією, зверху присипте борошном і викладіть багети.
![французький багет - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91827.webp)
11. Накрийте багети рушником і залиште ще на 45 хвилин.
![французький багет - фото крок 12](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91829.webp)
12. Нагрейте духовку до 230 градусів. Зробіть надрізи на багеті.
![французький багет - фото крок 13](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91830.webp)
13. Деко з багетами поставте в духовку. Внизу розмістіть миску з водою, щоб в духовці було достатньо вологи. Через 10 хвилин миску виберіть.
![французький багет - фото крок 14](https://kuhari.com.ua/img/francuzskii_baget-91831.webp)
14. Як тільки виберете воду (по закінченню 10 хвилин), понизьте температуру в духовці до 180 градусів. Випікайте багети протягом 20 хвилин.