Рецепт Французький багет фото

Французький багет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Багет

Перед вами - простий рецепт приготування смачного, хрусткого французького багета в домашніх умовах. Здивуйте рідних і друзів домашнім хлібом.

Французький багет - чудовий білий хліб, який можна випекти будинку в духовці і насолоджуватися ним протягом тижня. Приготування тесту займе кілька годин, а сам багет випікається протягом півгодини.

  • Борошно - 6 склянок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Тепла вода - 2 склянки
французький багет - фото крок 1
1. У мисці змішайте 1/2 склянки теплої води і 1/4 склянки борошна. Потім додайте сухі дріжджі і чекайте, поки не сформується піна.
французький багет - фото крок 2
2. В іншій мисці змішайте борошно, що залишилося з сіллю.
французький багет - фото крок 3
3. Змішайте обидві суміші за допомогою віночка.
французький багет - фото крок 4
4. Поступово, постійно помішуючи, введіть в суміш воду, що залишилася. Можна використовувати міксер.
французький багет - фото крок 5
5. Зачекайте кілька хвилин, потім ще раз перемішайте. Якщо тісто липне до рук, додайте ще трохи борошна.
французький багет - фото крок 6
6. Викладіть тісто на присипану борошном поверхні і місите руками протягом 10-15 хвилин.
французький багет - фото крок 7
7. Викладіть тісто у велику миску, оберніть харчовою плівкою.
французький багет - фото крок 8
8. Накрийте рушником, поставте в тепле місце і залиште на дві години. Тісто буде рости. Через дві години знову вимісити тісто, поверніть в миску під плівку і рушник. Тісто рости повинно всього три рази. І кожен раз воно буде збільшуватися в два рази. Другий і третій раз тісто буде рости швидше.
французький багет - фото крок 9
9. Розділіть тісто на дві-три частини. Кожну розкачати в млинець. Потім затвердіть за допомогою рулетки.
французький багет - фото крок 10
10. Деко змастіть рослинною олією, зверху присипте борошном і викладіть багети.
французький багет - фото крок 11
11. Накрийте багети рушником і залиште ще на 45 хвилин.
французький багет - фото крок 12
12. Нагрейте духовку до 230 градусів. Зробіть надрізи на багеті.
французький багет - фото крок 13
13. Деко з багетами поставте в духовку. Внизу розмістіть миску з водою, щоб в духовці було достатньо вологи. Через 10 хвилин миску виберіть.
французький багет - фото крок 14
14. Як тільки виберете воду (по закінченню 10 хвилин), понизьте температуру в духовці до 180 градусів. Випікайте багети протягом 20 хвилин.

Схожі рецепти