Французький багет
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - простий рецепт приготування смачного, хрусткого французького багета в домашніх умовах. Здивуйте рідних і друзів домашнім хлібом.
Французький багет - чудовий білий хліб, який можна випекти будинку в духовці і насолоджуватися ним протягом тижня. Приготування тесту займе кілька годин, а сам багет випікається протягом півгодини.
- Борошно - 6 склянок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Тепла вода - 2 склянки
1. У мисці змішайте 1/2 склянки теплої води і 1/4 склянки борошна. Потім додайте сухі дріжджі і чекайте, поки не сформується піна.
2. В іншій мисці змішайте борошно, що залишилося з сіллю.
3. Змішайте обидві суміші за допомогою віночка.
4. Поступово, постійно помішуючи, введіть в суміш воду, що залишилася. Можна використовувати міксер.
5. Зачекайте кілька хвилин, потім ще раз перемішайте. Якщо тісто липне до рук, додайте ще трохи борошна.
6. Викладіть тісто на присипану борошном поверхні і місите руками протягом 10-15 хвилин.
7. Викладіть тісто у велику миску, оберніть харчовою плівкою.
8. Накрийте рушником, поставте в тепле місце і залиште на дві години. Тісто буде рости. Через дві години знову вимісити тісто, поверніть в миску під плівку і рушник. Тісто рости повинно всього три рази. І кожен раз воно буде збільшуватися в два рази. Другий і третій раз тісто буде рости швидше.
9. Розділіть тісто на дві-три частини. Кожну розкачати в млинець. Потім затвердіть за допомогою рулетки.
10. Деко змастіть рослинною олією, зверху присипте борошном і викладіть багети.
11. Накрийте багети рушником і залиште ще на 45 хвилин.
12. Нагрейте духовку до 230 градусів. Зробіть надрізи на багеті.
13. Деко з багетами поставте в духовку. Внизу розмістіть миску з водою, щоб в духовці було достатньо вологи. Через 10 хвилин миску виберіть.
14. Як тільки виберете воду (по закінченню 10 хвилин), понизьте температуру в духовці до 180 градусів. Випікайте багети протягом 20 хвилин.