Рецепт Багет класичний фото

Багет класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Фуршет
Випічка , Багет
Кількість порцій: 5
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Багет - це хрустка скоринка і м'який м'якуш з великими дірками. Це один із символів, без яких важко уявити Францію. Хочу показати вам, як приготувати французький багет класичний будинку.

Опис приготування:

Готувати французький багет ми будемо на опарі polish, яка вибражівается протягом 12-14 годин. Тому краще всього її ставити вибражіваться на ніч, щоб вранці на сніданок у вас був хрусткий ароматний багет.

Одна з версій виникнення багета говорить: "в 1920-і роки в Парижі вийшов закон, що забороняє відкривати пекарні раніше 4-ї години ранку. Через це булочники не встигали доставляти свіжий хліб замовникам" . Тому опару ставили на ніч, а вранці випікали багет.

  • Борошно - 500 грам(165г. - опара; 335г. - тісто)
  • Вода - 330 грам(165г. - опара; 165г. - тісто)
  • Дріжджі - 6 грам
  • Сіль - 10 грам
багет класичний - фото крок 1
Для опари розведіть 1г. Дріжджів в 165г. Води. Влийте в борошно (165м), розмішайте ложкою. Накрийте миску, залиште її в теплому місці на 12 годин. Вранці у вас вийде ось така опара.
багет класичний - фото крок 2
Дріжджі (5м) розведіть у воді (165м), змішайте з опарою.
багет класичний - фото крок 3
Додайте в просіяне борошно, перемішайте ложкою до однорідності. Після того як мука увібрала в себе всю воду, додайте сіль і замісіть тісто. Вкладіть тісто в чисту миску, накрийте і залиште в теплому місці на 2 годину.
багет класичний - фото крок 4
Протягом першої години зробіть 3 складання тесту у вигляді конверта (метод"strech and fold" ) через кожні 20 хвилин. Для цього змочіть руки водою, розімніть тісто в мисці в прямокутник, захопіть тісто з далекої сторони, доведіть його до середини, prizhmite. Розгорніть миску, підхопите тісто знизу з далекої сторони, складіть навпіл, prizhmite. Те ж саме виконайте з боків, розгортаючи миску.
багет класичний - фото крок 5
Таким буде тісто через дві години.
багет класичний - фото крок 6
Стандарт класичного багета: вага 200г., а довжина 60см. Але для домашньої духовки і ширини листа така довжина не підходить, тому орієнтуємося на ширину свого листа. Я зважила і поділила тісто на 5 рівних частин.
багет класичний - фото крок 7
Злегка розімніть шматочок в коржик, намагаючись не роздавити бульбашки в тесті. Зберіть краю коржі в центр, переверніть і злегка округлите.
багет класичний - фото крок 8
Накрийте заготовки плівкою, залиште їх"відпочити" з 5 хвилин.
багет класичний - фото крок 9
Заготівлю злегка розімніть в прямокутник, дальній край складіть в центр, prizhmite. Розгорніть заготівлю, захопіть дальній край, складіть в центр, притискаючи край. Покладіть великий палець лівої руки в центр заготовки, правої руки накиньте тісто і запечатайте підставою долоні вздовж усього краю.
багет класичний - фото крок 10
Розкачайте заготовки, починаючи від середини, підсилюючи натиск до країв. Якщо тісто"пручається" , накрийте і залиште заготовки"відпочити" з 5 хвилин, а після розкачайте знову.
багет класичний - фото крок 11
Візьміть пергамент, зробіть на ньому складки, викладіть заготовки, присипте їх борошном, накрийте і залиште для підйому на 30 хвилин.
багет класичний - фото крок 12
Розігрійте духовку до 230 градусів. Зробіть надрізи за допомогою гострого леза. Випікайте багети з парою протягом 25 хвилин. Для цього на дно електродуховки можна кинути шматочки льоду або рясно побризкати стінки духовки і самі заготовки багета з пульверизатора.
багет класичний - фото крок 13
Дістаньте багет з духовки, відламати шматочок і насолоджуйтеся!
багет класичний - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти