Рецепт Багет класичний фото

Багет класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Фуршет
Випічка, Багет

Багет - це хрустка скоринка і м'який м'якуш з великими дірками. Це один із символів, без яких важко уявити Францію. Хочу показати вам, як приготувати французький багет класичний будинку.

Готувати французький багет ми будемо на опарі polish, яка вибражівается протягом 12-14 годин. Тому краще всього її ставити вибражіваться на ніч, щоб вранці на сніданок у вас був хрусткий ароматний багет.

Одна з версій виникнення багета говорить: "в 1920-і роки в Парижі вийшов закон, що забороняє відкривати пекарні раніше 4-ї години ранку. Через це булочники не встигали доставляти свіжий хліб замовникам" . Тому опару ставили на ніч, а вранці випікали багет.

  • Борошно - 500 грам(165г. - опара; 335г. - тісто)
  • Вода - 330 грам(165г. - опара; 165г. - тісто)
  • Дріжджі - 6 грам
  • Сіль - 10 грам
багет класичний - фото крок 1
Для опари розведіть 1г. Дріжджів в 165г. Води. Влийте в борошно (165м), розмішайте ложкою. Накрийте миску, залиште її в теплому місці на 12 годин. Вранці у вас вийде ось така опара.
багет класичний - фото крок 2
Дріжджі (5м) розведіть у воді (165м), змішайте з опарою.
багет класичний - фото крок 3
Додайте в просіяне борошно, перемішайте ложкою до однорідності. Після того як мука увібрала в себе всю воду, додайте сіль і замісіть тісто. Вкладіть тісто в чисту миску, накрийте і залиште в теплому місці на 2 годину.
багет класичний - фото крок 4
Протягом першої години зробіть 3 складання тесту у вигляді конверта (метод"strech and fold" ) через кожні 20 хвилин. Для цього змочіть руки водою, розімніть тісто в мисці в прямокутник, захопіть тісто з далекої сторони, доведіть його до середини, prizhmite. Розгорніть миску, підхопите тісто знизу з далекої сторони, складіть навпіл, prizhmite. Те ж саме виконайте з боків, розгортаючи миску.
багет класичний - фото крок 5
Таким буде тісто через дві години.
багет класичний - фото крок 6
Стандарт класичного багета: вага 200г., а довжина 60см. Але для домашньої духовки і ширини листа така довжина не підходить, тому орієнтуємося на ширину свого листа. Я зважила і поділила тісто на 5 рівних частин.
багет класичний - фото крок 7
Злегка розімніть шматочок в коржик, намагаючись не роздавити бульбашки в тесті. Зберіть краю коржі в центр, переверніть і злегка округлите.
багет класичний - фото крок 8
Накрийте заготовки плівкою, залиште їх "відпочити" з 5 хвилин.
багет класичний - фото крок 9
Заготівлю злегка розімніть в прямокутник, дальній край складіть в центр, prizhmite. Розгорніть заготівлю, захопіть дальній край, складіть в центр, притискаючи край. Покладіть великий палець лівої руки в центр заготовки, правої руки накиньте тісто і запечатайте підставою долоні вздовж усього краю.
багет класичний - фото крок 10
Розкачайте заготовки, починаючи від середини, підсилюючи натиск до країв. Якщо тісто "пручається", накрийте і залиште заготовки "відпочити" з 5 хвилин, а після розкачайте знову.
багет класичний - фото крок 11
Візьміть пергамент, зробіть на ньому складки, викладіть заготовки, присипте їх борошном, накрийте і залиште для підйому на 30 хвилин.
багет класичний - фото крок 12
Розігрійте духовку до 230 градусів. Зробіть надрізи за допомогою гострого леза. Випікайте багети з парою протягом 25 хвилин. Для цього на дно електродуховки можна кинути шматочки льоду або рясно побризкати стінки духовки і самі заготовки багета з пульверизатора.
багет класичний - фото крок 13
Дістаньте багет з духовки, відламати шматочок і насолоджуйтеся!
багет класичний - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти