Французький багет в духовці
(покроковий рецепт з фото)
З усіх варіацій хліба я віддаю перевагу батони. Апетитна хрустка скоринка у свіжої випічки з м'якою серцевиною - ідеальне поєднання. Відразу хочеться надломити і з'їсти шматочок. Неймовірно смачно!
Повірте мені, цей домашній рецепт підкорить вас, і вам більше не захочеться купувати готові борошняні вироби. Добре, що порцій виходить відразу багато. Вивчіть, як приготувати французький багет в духовці. Хочете відчути додатковий смак? Тоді додайте до складу трави або часник.
- Дріжджі сухі - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вода тепла - 225 мілілітрів
- Ксантанова камедь - 3 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 300 грам
- Крохмаль - 150 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Заголовок для палітурки - 2 чайних ложки
Приготування почніть з опари. У мисці перемішайте дріжджі з цукром і водою.
Залиште опару в теплому місці, щоб вона піднялася вдвічі.
Додайте до опари всі інгредієнти зі складу, крім кукурудзяного борошна, і замішати тісто.
На довгасті форми для випічки насипте кукурудзяну муку.
Сформуйте з тіста 2-3 багет, зробивши борозни зверху. Покладіть їх у форму.
На дно духової печі поставте жароміцний посуд з гарячою водою. Тоді випічка пропечеться рівномірно.
Залиште тісто на 40 хвилин-1 годину, щоб воно збільшилося вдвічі.
Запікайте багети протягом 40-45 хвилин. Дайте їм охолонути і пробуйте. Приємною дегустації!