Рецепт Французький багет в духовці фото

Французький багет в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Випічка, Багет

З усіх варіацій хліба я віддаю перевагу батони. Апетитна хрустка скоринка у свіжої випічки з м'якою серцевиною - ідеальне поєднання. Відразу хочеться надломити і з'їсти шматочок. Неймовірно смачно!

Повірте мені, цей домашній рецепт підкорить вас, і вам більше не захочеться купувати готові борошняні вироби. Добре, що порцій виходить відразу багато. Вивчіть, як приготувати французький багет в духовці. Хочете відчути додатковий смак? Тоді додайте до складу трави або часник.

  • Дріжджі сухі - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Вода тепла - 225 мілілітрів
  • Ксантанова камедь - 3 чайних ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 300 грам
  • Крохмаль - 150 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Заголовок для палітурки - 2 чайних ложки
французький багет в духовці - фото крок 1
Приготування почніть з опари. У мисці перемішайте дріжджі з цукром і водою.
французький багет в духовці - фото крок 2
Залиште опару в теплому місці, щоб вона піднялася вдвічі.
французький багет в духовці - фото крок 3
Додайте до опари всі інгредієнти зі складу, крім кукурудзяного борошна, і замішати тісто.
французький багет в духовці - фото крок 4
На довгасті форми для випічки насипте кукурудзяну муку.
французький багет в духовці - фото крок 5
Сформуйте з тіста 2-3 багет, зробивши борозни зверху. Покладіть їх у форму.
французький багет в духовці - фото крок 6
На дно духової печі поставте жароміцний посуд з гарячою водою. Тоді випічка пропечеться рівномірно.
французький багет в духовці - фото крок 7
Залиште тісто на 40 хвилин-1 годину, щоб воно збільшилося вдвічі.
французький багет в духовці - фото крок 8
Запікайте багети протягом 40-45 хвилин. Дайте їм охолонути і пробуйте. Приємною дегустації!

Схожі рецепти