Багет в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Навіщо бігти в магазин, якщо можна приготувати багет в духовці в домашніх умовах? Так при цьому і просто, і швидко, і дешево! А борошно, дріжджі і сіль, я так думаю, будинки знайде кожен! смачно!
Взагалі, рецепт приготування багета в духовці, побачити, як, простий, але у ледачих господарок шансів приготувати даний повітряне задоволення немає. Тут вже треба постаратися - чим більше разів ви будете тісто замішувати, а потім залишати "підходити", - тим пишніше і повітряні вийдуть ваші багети в духовці в домашніх умовах!
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 11 грам(1 пакетик)
- Борошно - 500 грам
1. У теплій, але не гарячій воді розводимо дріжджі, сіль і цукор.
2. Борошно просіваємо.
3. Потроху домішуємо борошно до опари з дріжджами.
4. Заважаємо до однорідної консистенції, спочатку ложкою, потім руками.
5. Має вийти туге гладке тісто.
6. Залишимо його в каструлі, закривши рушником, щоб не було протягів, наприклад, в годину.
7. Тісто має збільшитися в об'ємі в два-три рази. Ділимо його на дві частини.
8. Кожну частину розгортаємо качалкою і загортаємо рулетом. Робимо поперечні надрізи зверху.
9. Випікаємо в розігрітій духовці приблизно півгодини, поки не з'явиться апетитна скоринка.