Салат «Олів'є» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Всім відомий салат"Олів'є" здавна готувався на м'ясі птиці, з раковими шийками, моченими яблучками і т.Д. В наші часи під назвою"Олів'є" мається на увазі салат в трохи іншому складі.
Опис приготування:
Починаємо приготування салату з варіння м'яса, овочів і яєць. Потім їх треба остудити, нарізати, подрібнюємо також інші інгредієнти. Змішуємо в салатнику і заправляємо майонезом.
- Куряче м'ясо відварне без шкурки - 300 грам
- Картопля - 3 штуки
- Яйце відварне - 3 штуки
- Мариновані огірки - 3 штуки
- Зелень - За смаком
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Горошок консервований в банках - 1 штука
Мариновані огірки нарізати кубиком.
Будь-яку вподобану вам зелень (кріп, петрушку, Зелена цибуля) нарізати дрібно.
Консервований горошок і каперси (без води) викласти в салатник.
Відваріть картоплю в мундирі. Очистіть його і наріжте кубиком.
Морква відваріть. Очистіть і наріжте кубиком. Яйця відварні і куряче м'ясо теж наріжте дрібно.
Салат перемішайте в сухому вигляді, щоб всі складові салату змішалися. Додайте майонез. Я використовую домашній. Можна взяти покупної. Краще робити майонез вдома. Мій майонез складається з одного жовтка, 200 мл рослинного масла, 1 дрібка солі, 1 щіпки цукру, 10 гр гірчиці.
Заправлений салат потрібно викласти в порційний посуд і подати до столу.