Рецепт Оленина тушкована фото

Оленина тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Оленина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Якщо вам пощастило отримати шматок доброго оленини, то цей рецепт тушкованою оленини - для вас. Ідеальний, на мій погляд, спосіб приготування дуже жорсткого оленячого м'яса.

Цей рецепт тушкованою оленини я вичитав у книзі одного ірландського кухаря. Ірландці їдять оленину набагато частіше, ніж ми, тому в її приготуванні знають толк. У нас при великому бажанні теж можна знайти хорошу оленину, проте популярністю вона не користується - люди просто не знають, як її готувати. М'ясо, якщо його неправильно зробити, виходить жорстким, як тракторна підошва. Однак цей рецепт допоможе вам дізнатися, як зробити тушковану оленину фантастично м'якої, ніжною і соковитою. Що, її потрібно довго готувати, але нічого не поробиш - таке м'ясо. Непросте в приготуванні, але дуже смачне.

  • Гомілку оленя - 6 штук (можна використовувати і інші частини оленини)
  • Сало з прожилками - 200 грам
  • Вино червоне столове - 500 мілілітрів
  • Бульйон курячий - 500 мілілітрів
  • Морква - 3 штуки
  • Цибулина - 3 штуки
  • Селера - 3 штуки
  • Печериці - 20 штук
  • Ягоди ялівцю (жменю) - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Чебрець (пучок) - 1 штука
  • Перець чилі сушений - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Корінь селери - 1 штука
  • Картопля - 6 штук
оленина тушкована - фото крок 1
Вам знадобиться досить багато інгредієнтів. Блюдо все-таки не буденне, так що варто не полінуватися і роздобути все необхідне.
оленина тушкована - фото крок 2
На невеликі скибочки нарізаємо сало.
оленина тушкована - фото крок 3
Беремо глибоку товстостінну каструлю, в якій будемо готувати страву. Викладаємо в суху каструлю сало (можна і шкурки) і обсмажуємо до шкварок. У каструлі виділиться багато жиру.
оленина тушкована - фото крок 4
Додаємо в каструлю оленину (у мене були гомілки), злегка присипаємо борошном і обсмажуємо до коричневого відтінку.
оленина тушкована - фото крок 5
Коли оленина підрум'яниться, витягаємо її з каструлі. У каструлю кладемо нарізані овочі - цибуля, морква, селера і часник. Нарізати потрібно побільше.
оленина тушкована - фото крок 6
Коли овочі розм'якнуть (4-5 хвилин на середньому вогні), повертаємо в каструлю оленину. Відразу ж додаємо ягоди ялівцю.
оленина тушкована - фото крок 7
Слідом за цим додаємо в каструлю бульйон, вино, лавровий лист і чебрець. Прогріваємо пару хвилин (до кипіння доводити не потрібно).
оленина тушкована - фото крок 8
Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в духовку, розігріту до 130 градусів. tusim Оленино 6 годин. Що, саме 6 годин. Це довго, для 6 годин можна з Москви до Індії злітати. Але нагородою за терпіння буде дивно ніжне, соковите олень м'ясо на кістці.
оленина тушкована - фото крок 9
Але це ще не все. За годину до закінчення приготування (тобто, коли оленина гаситься вже 5 годин) додаємо в каструлю нарізані печериці. Відправляємо каструлю назад в духовку і тушкуємо залишився годину, як належно.
оленина тушкована - фото крок 10
Тим часом почистіть картоплю і корінь селери.
оленина тушкована - фото крок 11
З селери і картоплі ми будемо робити пюре. Для цього очищений і нарізаний селера кладемо в киплячу підсолену воду, через 15 хвилин додаємо нарізану картоплю. Варимо до м'якості, після чого зливаємо воду, додаємо трохи молока і перетворюємо в пюре. Тим часом оленина дійде до готовності (пройде 6 годин), і вам потрібно буде зробити наступне - оленину витягти з каструлі і залишити в теплій духовці, а час, що залишився вміст каструлі (овочевий соус, по суті) поставити на середній вогонь і варити, поки не зменшиться в обсязі приблизно на половину.
оленина тушкована - фото крок 12
Усе, тушкована оленина готова. Можна подавати з пюре і овочевим соусом, а також з червоним сухим вином. Що, це блюдо приготувати непросто, але воно того варто. Блюдо на мільйон, як то кажуть.

Схожі рецепти