Оленина тушкована

Оленина тушкована
Кількість порцій: 6 Час приготування: 7 г. 0 хв.
Якщо вам пощастило отримати шматок доброго оленини, то цей рецепт тушкованою оленини — для вас. ідеальний, на мій погляд, спосіб приготування дуже жорсткого оленячого м'яса.

опис приготування:

Цей рецепт тушкованою оленини я вичитав у книзі одного ірландського кухаря. Ірландці їдять оленину набагато частіше, ніж ми, тому в її приготуванні знають толк. У нас при великому бажанні теж можна знайти хорошу оленину, проте популярністю вона не користується — люди просто не знають, як її готувати. м'ясо, якщо його неправильно зробити, виходить жорстким, як тракторна підошва. Однак цей рецепт допоможе вам дізнатися, як зробити тушковану оленину фантастично м'якої, ніжною і соковитою. що, її потрібно довго готувати, але нічого не поробиш — таке м'ясо. Непросте в приготуванні, але дуже смачне.

  • гомілку оленя— 6 штук(можна використовувати і інші частини оленини)
  • Сало з прожилками— 200 грам
  • Вино червоне столове— 500 мілілітрів
  • бульйон курячий— 500 мілілітрів
  • морква— 3 штуки
  • цибулина— 3 штуки
  • селера— 3 штуки
  • печериці— 20 штук
  • ягоди ялівцю (жменю)  — 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • чебрець (пучок)  — 1 штука
  • Перець чилі сушений— 1 штука
  • Лавровий лист— 2 штуки
  • сіль, перець— — За смаком
  • борошно— 1 Ст. ложка
  • Корінь селери— 1 штука
  • Картопля— 6 штук
оленина тушкована - фото крок 1 Вам знадобиться досить багато інгредієнтів. Блюдо все-таки не буденне, так що варто не полінуватися і роздобути все необхідне.

оленина тушкована - фото крок 2 На невеликі скибочки нарізаємо сало.

оленина тушкована - фото крок 3 Беремо глибоку товстостінну каструлю, в якій будемо готувати страву. Викладаємо в суху каструлю сало (можна і шкурки) і обсмажуємо до шкварок. У каструлі виділиться багато жиру.

оленина тушкована - фото крок 4 Додаємо в каструлю оленину (у мене були гомілки), злегка присипаємо борошном і обсмажуємо до коричневого відтінку.

оленина тушкована - фото крок 5 Коли оленина підрум'яниться, витягаємо її з каструлі. У каструлю кладемо нарізані овочі — цибуля, морква, селера і часник. Нарізати потрібно побільше.

оленина тушкована - фото крок 6 Коли овочі розм'якнуть (4-5 хвилин на середньому вогні), повертаємо в каструлю оленину. Відразу ж додаємо ягоди ялівцю.

оленина тушкована - фото крок 7 Слідом за цим додаємо в каструлю бульйон, вино, лавровий лист і чебрець. Прогріваємо пару хвилин (до кипіння доводити не потрібно).

оленина тушкована - фото крок 8 Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в духовку, розігріту до 130 градусів. tusim Оленино 6 годин. що, саме 6 годин. Це довго, для 6 годин можна з Москви до Індії злітати. Але нагородою за терпіння буде дивно ніжне, соковите олень м'ясо на кістці.

оленина тушкована - фото крок 9 Але це ще не все. За годину до закінчення приготування (тобто, коли оленина гаситься вже 5 годин) додаємо в каструлю нарізані печериці. Відправляємо каструлю назад в духовку і тушкуємо залишився годину, як належно.

оленина тушкована - фото крок 10 Тим часом почистіть картоплю і корінь селери.

оленина тушкована - фото крок 11 З селери і картоплі ми будемо робити пюре. Для цього очищений і нарізаний селера кладемо в киплячу підсолену воду, через 15 хвилин додаємо нарізану картоплю. Варимо до м'якості, після чого зливаємо воду, додаємо трохи молока і перетворюємо в пюре. Тим часом оленина дійде до готовності (пройде 6 годин), і вам потрібно буде зробити наступне — оленину витягти з каструлі і залишити в теплій духовці, а час, що залишився вміст каструлі (овочевий соус, по суті) поставити на середній вогонь і варити, поки не зменшиться в обсязі приблизно на половину.

оленина тушкована - фото крок 12 Усе, тушкована оленина готова. Можна подавати з пюре і овочевим соусом, а також з червоним сухим вином. що, це блюдо приготувати непросто, але воно того варто. Блюдо на мільйон, як то кажуть.

Схожі рецепти

Тушкована оленина

Тушкована оленина

Щоб оленина була соковитою і смачною, її необхідно правильно приготувати. Само по собі м'ясо всіх диких тварин досить жорстке. Тому гасіння є ідеальної термічною обробкою. опис приготування: Оленіна - дуже смачне і корисне м'ясо. Воно багате білками, які необхідні кожній людині. До того ж, оле...

читати далі
Вафельні трубочки в вафельниці

Вафельні трубочки в вафельниці

розповім сьогодні, як приготувати трубочки в вафельниці. вийдуть рум'яні, в міру хрусткі і в міру м'які вафлі. Найсмачніше, ніж в ресторані, гарантую! Спробуйте обов'язково! опис приготування: розповім вам, як приготувати трубочки в вафельниці в домашніх умовах. Все легко і просто! головне, що...

читати далі
Картопляний пиріг в мультиварці

Картопляний пиріг в мультиварці

Спробуйте цей оригінальний пиріг з ніжним сиром моцарелою, соковитими помідорами і ароматною зеленню. А приготувати його можна легко і просто, дивіться самі рецепт картопляного пирога в мультиварці! опис приготування: Ніколи раніше я не готувала дріжджове тісто на картопляному пюре, але перший...

читати далі
Овочеве рагу з капустою в мультиварці

Овочеве рагу з капустою в мультиварці

Якщо ви шанувальник легких, недорогих, простих в процесі страв, тоді не проходите мимо! Я хочу запропонувати вам дуже класну ідею ситного, смачного соковитого рагу, від якого просто не відірватися. опис приготування: Я віддаю перевагу цей варіант, як приготувати овочеве рагу з капустою в мульт...

читати далі
Горохова каша в духовці

Горохова каша в духовці

У духовці будь-яка каша добре розпарюється, стає м'якою і дуже смачною. Не дарма наші бабусі готували горох в горщиках в духовці. Спробуйте самі! опис приготування: Приготування горохової каші в духовці простіше, ніж здається. Поки на плиті буде варитися заздалегідь замочений горох (на це піде...

читати далі