Тушкована оленина
(покроковий рецепт з фото)
Щоб оленина була соковитою і смачною, її необхідно правильно приготувати. Само по собі м'ясо всіх диких тварин досить жорстке. Тому гасіння є ідеальної термічною обробкою.
Оленіна - дуже смачне і корисне м'ясо. Воно багате білками, які необхідні кожній людині. До того ж, оленина дуже смачна, особливо, якщо її правильно зробити. Про те, як приготувати тушковану оленину, читайте в цей покроковому рецепті.
- Оленина - 500 грам
- Опеньки мариновані - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Горіх мускатний, паприка солодка - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне, сіль - За смаком
Зараз, щоб покуштувати оленини, зовсім не обов'язково вирушати в ліс на полювання. Її можна купити в супермаркеті. Шматок свіжого м'яса вимийте, обсушити і наріжте на смужки середньої величини.
Лучок і часничок очистіть від лушпиння. Лук порубати дрібними квадратиками, а часник наріжте пластинками. Це буде легко зробити, якщо скористатися дуже гострим ножем.
У сковороду влийте рослинне масло без запаху і розігрійте його на сильному вогні. Викладіть в нього м'ясо і обсмажте з усіх боків по хвилині. Потім додайте підготовлені цибулю і часник, обсмажуйте ще хвилин десять на середньому вогні.
Влийте туди ж овочевий бульйон, який необхідно підготувати заздалегідь. Додайте мариновані грибочки. Наприклад, прекрасно підійдуть опеньки. Накрийте кришкою і тушкуйте десять хвилин на повільному вогні.
Змішайте сметанку з меленою паприкою і мускатним горіхом. Влийте її в сковороду, посоліть і поперчіть за смаком все інгредієнти. Додайте ваші улюблені сухі трави і все перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте до повної готовності півтори години. При необхідності підливайте воду.