Рецепт Тушкована оленина фото

Тушкована оленина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Оленина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Щоб оленина була соковитою і смачною, її необхідно правильно приготувати. Само по собі м'ясо всіх диких тварин досить жорстке. Тому гасіння є ідеальної термічною обробкою.

Оленіна - дуже смачне і корисне м'ясо. Воно багате білками, які необхідні кожній людині. До того ж, оленина дуже смачна, особливо, якщо її правильно зробити. Про те, як приготувати тушковану оленину, читайте в цей покроковому рецепті.

  • Оленина - 500 грам
  • Опеньки мариновані - 200 грам
  • Крем - 100 грам
  • Бульйон - 100 мілілітрів
  • Горіх мускатний, паприка солодка - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне, сіль - За смаком
тушкована оленина - фото крок 1
Зараз, щоб покуштувати оленини, зовсім не обов'язково вирушати в ліс на полювання. Її можна купити в супермаркеті. Шматок свіжого м'яса вимийте, обсушити і наріжте на смужки середньої величини.
тушкована оленина - фото крок 2
Лучок і часничок очистіть від лушпиння. Лук порубати дрібними квадратиками, а часник наріжте пластинками. Це буде легко зробити, якщо скористатися дуже гострим ножем.
тушкована оленина - фото крок 3
У сковороду влийте рослинне масло без запаху і розігрійте його на сильному вогні. Викладіть в нього м'ясо і обсмажте з усіх боків по хвилині. Потім додайте підготовлені цибулю і часник, обсмажуйте ще хвилин десять на середньому вогні.
тушкована оленина - фото крок 4
Влийте туди ж овочевий бульйон, який необхідно підготувати заздалегідь. Додайте мариновані грибочки. Наприклад, прекрасно підійдуть опеньки. Накрийте кришкою і тушкуйте десять хвилин на повільному вогні.
тушкована оленина - фото крок 5
Змішайте сметанку з меленою паприкою і мускатним горіхом. Влийте її в сковороду, посоліть і поперчіть за смаком все інгредієнти. Додайте ваші улюблені сухі трави і все перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте до повної готовності півтори години. При необхідності підливайте воду.

Схожі рецепти