Оладки з кабачків з фетою
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкові оладки можуть бути більш смачними і ніжними, якщо ви додасте в тісто натертий сир "фета" . Від такого ласого блюда ніхто не буде в силах відязикатися, особливо при подачі зі сметаною.
Яскраві, рум'яні і дуже ніжні на смак оладки з кабачків - ідеальна закуска в літню пору, коли на прилавках магазинів і ринків легко знайти ці соковиті овочі. Страву можна готувати хоч кожен день, якщо кабачки і сир "фета" є у вас в наявності.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Кабачок - 1 штук
- Сир "фета" - 100 грам
- Кефір - 150 мілілітрів
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Кабачок промийте у воді, обсушити плід серветкою і зріжте хвостики. Натріть на тертці з великими вічками в миску або салатник, присолите і залиште на 10 хвилин. Потім відіжміть кабачкову масу від виділився соку.
Вбийте в ємність курячі яйця, всипте сіль. Кількість солі регулюйте, виходячи від смаку сиру. Всі збийте.
Влийте кефір будь-якої жирності. Натріть на тертці з дрібними отворами сир. Акуратно все перемішайте.
Всипте пшеничне борошно, попередньо її просіявши. Перемішайте, створити не туге кабачкової тісто для оладок.
Розжарити сковороду з рослинним маслом, нагрівання зменшіть до помірного і викладіть в масло столовою ложкою порції тесту. Обсмажте до рум'яності по хвилині з кожної сторони. Викладіть готові оладки на тарілку, обсмажте решту тіста.
Подайте кабачкові оладки з фетою до столу теплими, щоб сир в тесті приємно тягнувся. Не забудьте про сметану, вершки або часниковий соус.