Рецепт Окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці фото

Окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Фрукти , Зелень , Апельсин , Чилі , Розмарин
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете отримати ароматне соковите м'ясо без особливого клопоту? таке, що можна і на святковий стіл подати? Та ще щоб і в роті тануло? Тоді вам точно сюди!

Опис приготування:

Запікання м'яса в мультиварці дозволяє отримати відмінний результат. Можливість регулювати температуру робить м'ясо соковитіше, а відсутність бризок, спека, зайвих запахів і брудного дека стане приємним бонусом.

  • Свинина - 1, 5 кілограма (окіст)
  • Апельсин - 1 штука
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка
  • Чилі - 1 щіпка (краще в пластівцях)
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці - фото крок 1
Вимийте і ошпарьтеокропом середніх розмірів апельсин. Зніміть дрібної теркою неповну чайну ложку цедри. Вичавіть сік. Змішайте сік і цедру з крупномолотий перцевої сумішшю, пластівцями чилі і розмарином. Додайте трохи лимонного соку, якщо апельсин занадто солодкий, і сіль за смаком.
окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці - фото крок 2
Окіст без шкіри або частина його, якщо занадто великий, обмийте крижаною водою і добре обсушити. Натріть з усіх боків маринадом і приберіть в холодильник на ніч.
окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці - фото крок 3
За годину до приготування дістаньте м'ясо з холодильника і дайте йому зігрітися. Розігрійте масло в мультиварці на режимі «Жарка» і викладіть окіст. Обсмажте з усіх боків до рум'яної скоринки. Потім встановіть температуру 95 градусів і запікайте окіст у власному соку годину. Якщо у вашій мультиварці немає режиму регулювання температури, виставте режим «Гасіння» на 3 годину, але готуйте також близько години.
окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці - фото крок 4
Для 20 хвилин до закінчення часу можна обкласти окіст картоплею. Найсмачніше, ефектніше і корисніше взяти молоду картоплю з шкіркою. Запікати все разом до готовності м'яса. Проколіть окіст в товстій частині - сік з проколу повинен бути абсолютно прозорим. Якщо ж в ньому є домішки крові, додайте час і запікайте далі. Свинина повинна бути повністю пропечене!
окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці - фото крок 5
Дайте готовому м'ясу постояти в режимі збереження тепла хвилин 15. Подавайте гарячим, доповнивши салатом зі свіжих овочів.

Схожі рецепти