Морквяний торт з ароматом апельсина
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви морквяні торти? Ми просто обожнюємо! багатий смак, ніжна текстура з вкрапленням горіхів, велика кількість крему. Пропоную замінити звичайний набір прянощів для випічки на апельсинову нотку. Вийде дуже ароматний і яскравий торт!
У приготуванні тортів немає дрібниць! Неодмінно прокалите горіхи і натріть моркву на дрібній «сирної» тертці. Для крему візьміть цукрову пудру і якісне масло. Джем в просочуванні коржів можна прибрати, якщо ви не дуже великий ласун.
- Морква - 300 грам (корж: всі продукти нижче)
- Цукор - 150 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки (рідкий)
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 120 мілілітрів
- Горіхи - 150 грам (волоські або пекан)
- Борошно пшеничне в / сорт - 270 грам
- Розпушувач - 1 чайних ложок
- Сода - 1 чайних ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цедра апельсинова - 1 Ст. Ложка (свіжа)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сир сирний - 350 грам (кРЕМ: всі продукти нижче)
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Ванільний екстракт - За смаком
- Джем апельсиновий - За смаком (опционно)
Горіхи прожарити на сковороді, остудіть і порубати не дуже дрібно.
Морква очистіть, обсушити і натріть на дрібній тертці. Вибирайте соковитий сорт.
Жовтки збийте з цукром і медом в пишну світлу масу. Вона повинна падати з віночків безперервною стрічкою. Продовжуючи збивати, вливайте потроху рослинне масло. Збивайте до однорідності і пишності.
Всипте до яєць горіхи, корицю і свеженатертую апельсинову цедру.
Всипте просіяне з содою і розпушувачем борошно, додайте дрібку солі. Лопаткою перемішайте тісто, не добився особливої однорідності.
Додайте моркву і добре перемішайте. Збийте білки до жорстких піків і в три прийоми умішайте їх в тісто лопаткою складання зверху вниз і по колу.
Розлийте тісто в дві однакові форми. Дно краще застелити папером для випічки, а самі форми зовні обернути фольгою в два шари. Такий прийом забезпечить рівну поверхню коржів, без горбів посередині.
Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Перевірте готовність зубочисткою. Не пересушивайте коржи, орієнтуйтеся на вашу духовку. Вони повинні бути соковитими.
Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Перевірте готовність зубочисткою. Не пересушивайте коржи, орієнтуйтеся на вашу духовку. Вони повинні бути соковитими.
Готові коржі трохи остудіть в формах і вийміть на решітку разом з папером. Повністю остудіть. Можна залишити коржі на ніч, накривши кришкою для мікрохвильовки.
Для крему збийте масло кімнатної температури з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до білої пишної маси. Додайте частинами сирний крем і збийте до однорідності.
Розріжте кожен корж на 2 пласта. При бажанні змастіть кожен пласт трохи апельсиновим джемом.
Промажьте кремом коржі і складіть їх один на одного.
Покрийте кремом верх торта і його боки. Розрівняйте і прикрасьте торт по вашому вмінню і фантазії. Винесіть на холод хоча б на годину для просочення.
Подавайте охолодженим, так торт особливо смакує.