Мармелад з апельсина
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, яскравий, з цитрусовим смаком. Відмінний десерт чудово підніме вам настрій в похмурий осінній або зиязикай день. Приготуйте обов'язково.
Цитрусовий мармелад з апельсинів готується так: нарізані фрукти залийте водою і доведіть до кипіння. Потім відставте з вогню, додайте цукор, ваніль і залиште на ніч під кришкою. На наступний день доведіть мармеладную суміш до кипіння, варіть на мінімальному вогні 2 годину, а потім на середньому вогні ще 30 хвилин. Готовий мармелад розкладіть по банках і закупорьте. Або дайте охолонути до кімнатної температури і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Апельсин - 4 штуки
- Лимон - 2 штуки
- Стручок ванілі - 1 штука
- Цукор - 8 склянок
- Вода - 8 склянок
Фрукти наріжте півкільцями.
Залийте водою і доведіть до кипіння.
Потім відставте з вогню, додайте цукор, ваніль і залиште на ніч під кришкою.
На наступний день доведіть мармеладную суміш до кипіння, варіть на мінімальному вогні 2 годину, а потім на середньому вогні ще 30 хвилин. Готовий мармелад розкладіть по банках і закупорьте. Або дайте охолонути до кімнатної температури і подайте на стіл.