Шматочки оленини з апельсиновим ароматом.
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування оленини.
Кількість порцій:
- Оленина - 800 грам
- Помідори - 450 грам
- Гриби - 300 грам (свіжі)
- Сало - 70 грам
- Сухе червоне вино - 600 грам
- Петрушка - 50 грам
- Чебрець - 4 грами
- Лавровий лист - 4 грами
- Цедра апельсина - 28 грам
- Червоний перець чилі - 1 штука (за смаком)
- Сіль - 1 штука (за смаком)
- Цибуля - 20 грам
- Вода - 450 грам
Розріжте на шматки оленину і помістіть їх в миску.
Залийте шматочки оленини червоним вином, додайте цедру апельсина, лаврові листи, чебрець, перець чилі, цибуля. Накрийте кришкою і залиште маринуватися на 6 годин.
Вимийте помідори і гарненько їх розімніть; очистіть і наріжте скибочками гриби.
Перемішайте гриби в каструлі з невеликими шматочками сала, 10-грамами масла, приправою з сіллю і готуємо все протягом декількох хвилин.
В іншій каструлі, обсмажте частини оленини з рештою салом; коли з'явиться золотава скоринка, розмістіть їх в ємність і додайте вино від маринаду, попередньо профільтрувати через ситці від апельсинової цедри і цибулі.
Як випаруватися вино на помірно-високій температурі, додайте, гриби, томат-пюре, порубаний чебрець, мелений перець і сіль.
Додайте воду, перемішайте, накрийте кришкою і готуємо на низькій температурі протягом приблизно 1 годину.
Якщо соус загус, додайте трохи воду.
Покладіть шматочки оленини на порціонному блюді, полийте соусом і посипте подрібненою петрушкою, трохи цедри апельсина і чебрецю.
Якщо соус загус, додайте трохи воду.
Покладіть шматочки оленини на порціонному блюді, полийте соусом і посипте подрібненою петрушкою, трохи цедри апельсина і чебрецю.