Бефстроганов з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам в руки попався шматок оленини - неодмінно приготуйте це блюдо. Безумовно, воно вважається делікатесом і мало хто знає секрети його приготування…Я трохи поділюся ними.
Погодьтеся, бефстроганов з оленини в домашніх умовах - ця страва, яким можна зустріти самого бажаного гостя. У поєднанні з грибами і сметаною воно виходить незвичайно смачним. Відразу, як тільки ви почуєте аромат м'яса на сковороді, ви закохаєтесь в нього.
- Оленина - 1000 грам
- Гриби - 300 грам (по бажанню)
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Сіль і приправи - За смаком
1. Безумовно, купити оленину в магазині неможливо. Навіть в мегаполісах дістати це м'ясо зможуть тільки одиниці і під замовлення. Отже, бефстроганов з оленини в домашніх умовах вразить смаки будь-якого гостя!
2. Нарізаємо м'ясо брусочками середнього розміру. Чи не шаткують занадто крупно - так м'ясо буде довго готуватися.
3. Відправляємо його смажитися на сковороду, а тим часом приступаємо до підготовки інших інгредієнтів для страви.
4. Шаткуємо дрібно цибулю і відправляємо його до м'яса в середині смаження.
5. Сюди ж додаємо і гриби. У мене був білий гриб - саме він додасть необхідний аромат і посилить смак оленини.
6. Заливаємо сметаною і накриваємо кришкою. Тушкуємо наше м'ясо з грибами близько години, періодично підливаючи воду. Якщо вам здасться, що оленина жестковата, зменшіть вогонь, долийте ще склянку води і тушкуйте ще близько 40 хвилин.
7. На гарнір можете зробити пасту або картопляне пюре. Смачного!