Рецепт Гуляш з оленини фото

Гуляш з оленини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Оленина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі смачне і ситне блюдо за мотивами угорського гуляшу. Оленина надає страві дуже цікавий смак, так що, якщо є можливість, раджу спробувати!

Опис приготування:

Приготувати гуляш з оленини зовсім нескладно. М'ясо оленя нагадує яловичину, воно пісне і вважається дієтичним. Рецепт приготування гуляшу з оленини практично такий же, як і рецепт приготування того ж гуляшу, але з яловичини. Я пропоную вам спробувати приготувати гуляш, трохи відступивши від загальноприйнятих правил. М'ясо і овочі запекти в духовці, замість того, щоб обсмажувати їх на сковороді. Сподіваюся, що за допомогою рецепта з фото ви прекрасно зрозумієте, як приготувати гуляш з оленини.

  • Оленина - 600 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Помідори - 4 штуки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Паприка - 0, 5 Ст. Ложки
  • Перець чилі сушений - 2 щіпки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
гуляш з оленини - фото крок 1
Оленіна очищаємо від жил і нарізаємо на невеликі шматочки.
гуляш з оленини - фото крок 2
Викладаємо оленину на деко, посипаємо перцем, додаємо пару пучок солі і ложку рослинної олії. Перемішуємо.
гуляш з оленини - фото крок 3
Підготуємо овочі. Чистий цибулю, морква, часник і картопля. У перцю видаляємо серцевину. Нарізаємо овочі.
гуляш з оленини - фото крок 4
Перемішуємо підготовлені овочі, крім часнику, з рослинним маслом, викладаємо на другий деко. Відправляємо і м'ясо, і овочі в нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 25.
гуляш з оленини - фото крок 5
Злегка припечена м'ясо викладаємо в каструлю, заливаємо окропом і ставимо варитися.
гуляш з оленини - фото крок 6
Поки м'ясо вариться, займемося овочами. Відділимо м'якоть перцю від шкірки. Після запікання м'якоть легко відділяється від шкірки виделкою. Помідори подрібнити блендером.
гуляш з оленини - фото крок 7
Коли оленина стане м'якою, штам бульйону. Додайте в нього запечені овочі, очищений і подрібнений перець, помідори, паприку і перець чилі.
гуляш з оленини - фото крок 8
Варимо гуляш, не накриваючи кришкою. Пам'ятаємо, що гуляш - це густий суп, і багато рідини нам не треба. Щоб згустити гуляш без борошна, дістаньте трохи звареного картоплі, розімніть його в пюре. Поверніть пюре назад в каструлю. Спробуйте блюдо на смак, якщо треба - додайте сіль. Подрібнений часник, лавровий лист і дрібно посічену зелень додаємо в гуляш практично перед закінченням готування.

Схожі рецепти