Карпаччо з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати справжній італійський делікатес, як в кращих ресторанах, дуже легко, вам потрібно тільки роздобути хороший шматочок оленини. Від такої вишуканої закуски точно жоден гурман не встоїть.
Опис приготування:
Серед різних способів приготування карпаччо зустрічаються іноді досить цікаві, як, наприклад, цей простий рецепт карпаччо з оленини. Це м'ясо здавна вважалося цінним і корисним і, на мій погляд, такий спосіб його приготування якраз підкреслює відмінний смак оленини. І якщо ви збираєтеся влаштувати фуршет, романтичний вечір або просто невелике свято в колі рідних і близьких, то кращої закуски вам точно не знайти.
1) Для того, щоб ми могли нарізати оленину тонко, нам для початку необхідно покласти м'ясо в морозильну камеру. Коли воно замерзне, ми зможемо нарізати м'ясо на дуже тонкі скибочки гострим ножем.
2) Викладаємо на тарілку перший шар оленини, посипаємо його сіллю і наверх кладемо другий шар. Поливаємо все лимонним соком, вином, половиною заготовленого оцту (50 грам) і соєвим соусом. Потім викладаємо третій шар оленини, поливаємо її залишилися оцтом і соєвим соусом, трохи солимо.
3) Тепер м'ясо в маринаді необхідно відправити в холодильник на 13 годин.
4) Після закінчення часу викладаємо шматочки м'яса на тарілку, перчим, зверху кладемо нарізану тонкими кільцями цибулину, поливаємо все оливковою олією і прикрашаємо руколою.
Як ви могли переконатися, це дійсно дуже простий рецепт карпаччо з оленини, і приготувати такий делікатес під силу кожному.
- Оленина - 500 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Оцет винний - 100 грам
- Вино червоне - 50 грам
- Соус соєвий - 50 грам
- Масло оливкове - 30 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рукола - За смаком
1) Для того, щоб ми могли нарізати оленину тонко, нам для початку необхідно покласти м'ясо в морозильну камеру. Коли воно замерзне, ми зможемо нарізати м'ясо на дуже тонкі скибочки гострим ножем.
2) Викладаємо на тарілку перший шар оленини, посипаємо його сіллю і наверх кладемо другий шар. Поливаємо все лимонним соком, вином, половиною заготовленого оцту (50 грам) і соєвим соусом. Потім викладаємо третій шар оленини, поливаємо її залишилися оцтом і соєвим соусом, трохи солимо.
3) Тепер м'ясо в маринаді необхідно відправити в холодильник на 13 годин.
4) Після закінчення часу викладаємо шматочки м'яса на тарілку, перчим, зверху кладемо нарізану тонкими кільцями цибулину, поливаємо все оливковою олією і прикрашаємо руколою.
Як ви могли переконатися, це дійсно дуже простий рецепт карпаччо з оленини, і приготувати такий делікатес під силу кожному.