Карпаччо з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати справжній італійський делікатес, як в кращих ресторанах, дуже легко, вам потрібно тільки роздобути хороший шматочок оленини. Від такої вишуканої закуски точно жоден гурман не встоїть.
Серед різних способів приготування карпаччо зустрічаються іноді досить цікаві, як, наприклад, цей простий рецепт карпаччо з оленини. Це м'ясо здавна вважалося цінним і корисним і, на мій погляд, такий спосіб його приготування якраз підкреслює відмінний смак оленини. І якщо ви збираєтеся влаштувати фуршет, романтичний вечір або просто невелике свято в колі рідних і близьких, то кращої закуски вам точно не знайти.
1) Для того, щоб ми могли нарізати оленину тонко, нам для початку необхідно покласти м'ясо в морозильну камеру. Коли воно замерзне, ми зможемо нарізати м'ясо на дуже тонкі скибочки гострим ножем.
2) Викладаємо на тарілку перший шар оленини, посипаємо його сіллю і наверх кладемо другий шар. Поливаємо все лимонним соком, вином, половиною заготовленого оцту (50 грам) і соєвим соусом. Потім викладаємо третій шар оленини, поливаємо її залишилися оцтом і соєвим соусом, трохи солимо.
3) Тепер м'ясо в маринаді необхідно відправити в холодильник на 13 годин.
4) Після закінчення часу викладаємо шматочки м'яса на тарілку, перчим, зверху кладемо нарізану тонкими кільцями цибулину, поливаємо все оливковою олією і прикрашаємо руколою.
Як ви могли переконатися, це дійсно дуже простий рецепт карпаччо з оленини, і приготувати такий делікатес під силу кожному.
- Оленина - 500 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Оцет винний - 100 грам
- Вино червоне - 50 грам
- Соус соєвий - 50 грам
- Масло оливкове - 30 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рукола - За смаком
1) Для того, щоб ми могли нарізати оленину тонко, нам для початку необхідно покласти м'ясо в морозильну камеру. Коли воно замерзне, ми зможемо нарізати м'ясо на дуже тонкі скибочки гострим ножем.
2) Викладаємо на тарілку перший шар оленини, посипаємо його сіллю і наверх кладемо другий шар. Поливаємо все лимонним соком, вином, половиною заготовленого оцту (50 грам) і соєвим соусом. Потім викладаємо третій шар оленини, поливаємо її залишилися оцтом і соєвим соусом, трохи солимо.
3) Тепер м'ясо в маринаді необхідно відправити в холодильник на 13 годин.
4) Після закінчення часу викладаємо шматочки м'яса на тарілку, перчим, зверху кладемо нарізану тонкими кільцями цибулину, поливаємо все оливковою олією і прикрашаємо руколою.
Як ви могли переконатися, це дійсно дуже простий рецепт карпаччо з оленини, і приготувати такий делікатес під силу кожному.