Місо суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Японська кухня давно зробила крок за межі країни і популярність її в усьому світі зростає. Навіть в Росії неважко дістати необхідні інгредієнти для японських страв. Екзотика стала доступною. Зваріть на обід знаменитий місо суп, це дуже просто і смачно.
Місо паста - продукт, багатий мікроелементами, вітамінами і багатьма іншими біологічно активними сполуками, володіє специфічним солоним смаком і неповторним ароматом. Японський дослідник Т. Аізукі в своїй книзі «Фізичне здоров'я і харчування» написав: "я вважаю, що місо відноситься до вищого класу ліків, які допомагають попередити хворобу і зміцнити організм за рахунок їх регулярного вживання ». Для збереження корисних властивостей місо, пасту не потрібно кип'ятити і вдруге підігрівати страви з неї.
- Пасти місо - 3 Ст. Ложки
- Бульйон - 1 літр (курячий)
- Куряче філе - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Імбир свіжий - 2 скибочки
- Перець білий - 1 щіпка
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Водорості норі - 30 грам
- Тофу - 50 грам (при наявності)
- Локшина пшенична - 100 грам (квартира)
Зваріть міцну курячий бульйон. Процідіть його і доведіть до кипіння. Додайте в бульйон місо пасту, добре перемішайте і зніміть з вогню. Зберігайте бульйон гарячим.
Розігрійте масло в воке або сковороді. Викладіть в масло дрібно нарубані часник і імбир. Швидко перемішайте.
Відразу ж слідом покладіть в сковороду куряче філе, нарізане невеликими косими смужками. Додайте цукор і перемішайте. Швидко обсмажте до позолоти.
Викладіть зверху нарізані тонкою соломкою моркву і цибулю. Перемішайте, полийте соєвим соусом і ще раз перемішайте. Прогрійте пару хвилин.
Одночасно відваріть локшину рамен згідно з інструкцією на упаковці. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.
Розкладіть по глибоких мисках локшину, зверху викладіть курку з овочами. Потім додайте водорості норі, нарізані широкої соломкою. Різати їх зручно ножицями. При бажанні водорості можна замочити хвилин на 5-10 в теплому бульйоні.
Залийте вміст мисок гарячим бульйоном. Додайте по половинці крутого яйця і посипте зеленою цибулею. При наявності, додайте кубики тофу і відразу подавайте.