Місо суп з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Якими б смачними були національні страви, але і вони приїдаються, і тоді хочеться чогось нового і екзотичного. Саме в таких випадках виручає рецепт, як приготувати місо суп з креветками.
Є багато варіацій на тему місо супу. Його готують з креветками, з грибами шиітаке, з рибою, з овочами на основі рибного бульйону. Приготований суп вийшов значно смачніше, ніж очікувалося, в тому числі, смачніше ресторанного. Продукти для приготування без проблем можна купити в будь-якому супермаркеті, за ціною вони не особливо дешеві, але, якщо хочете урізноманітнити раціон і спробувати що-небудь нове, то обов'язково варто витратитися.
- Вода - 2 L
- Морквина - 1 штука
- Тофу - 0, 5 кілограма
- Місо-паста - 4 Ст. Ложки
- Креветки - 300 грам
- Норі - 3 штуки
- Яйце - 2 штуки
1. Починаю процес приготування з креветок: заморожені креветки викладаю в тарілку і розморожувати при кімнатній температурі, потім промиваю.
2. Листи норі нарізаю невеликими квадратиками (зручніше це робити ножицями) і складаю їх в тарілку.
3. Морквину використовую сиру: чищу її, мою і подрібнюю на дрібній тертці.
4. Яйця розміщую в каструлю, заливаю водою і відправляю на вогонь, після закипання варю 6-8 хвилин, потім ставлю їх під холодну воду, очищаю і нарізаю невеликими кубиками.
5. Сир тофу нарізаю кубиком розміром близько одного сантиметра.
6. Всі підготовлені інгредієнти перекладаю в каструлю, акуратно перемішую і додаю місо-пасту.
7. Заливаю каструлю холодної очищеної або охолодженої кип'яченої водою і відправляю її на вогонь, після закипання варю 10 хвилин.
8. Готовий супчик подаю гарячим, він виходить корисним і навіть дієтичним. Смачного!