Мигдальний бісквіт «Raffaello»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям цукерок "раффаелло" цей бісквіт точно припаде до смаку. У приготуванні він елементарний, тому з ним впорається навіть новачок. Бісквіт помірно вологий, пористий і слухняний в роботі.
Кількість порцій: 5-7
- Яйця - 6 штук
- Цукровий пісок - 200 грам
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Борошно мигдальна - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Екстракт мигдалю - 4 краплі (ароматизатор)
1
Продукти для бісквіта повинні бути кімнатної температури.
2
Приготуємо тісто. Білки відділяємо від жовтків. Білок збиваємо в окремій мисці до пишної піни (близько 1 хвилини). Після цього частинами вводимо цукор і збиваємо суміш до щільних піків (ще близько 7 хвилин). Жовтки збиваємо окремо з дрібкою солі і екстрактом мигдалю до збільшення і побіління суміші.
3
Пшеничну і мигдалеву борошно просіваємо двічі через сито для насичення киснем.
4
У білкову суміш вводимо збиті жовтки і акуратно перемішуємо силіконової або дерев'яною лопаткою до об'єднання маси. Далі в яєчну суміш всипаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто до однорідності.
5
У заздалегідь підготовлену форму (рекомендований діаметр 20-22 см.) виливаємо тісто і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів.
6
Бісквіт випікаємо до сухої зубочистки, орієнтуючись на свою духовку. Запам'ятайте, що перші 20-25 хвилин випікання духовку відкривати не можна, інакше бісквіт опаде і вже не підніметься.
7
Готовий бісквіт охолоджуємо на решітці при кімнатній температурі. Для рівномірного розподілу вологи бісквіт можна прибрати в холодильник на ніч, попередньо обернувши його харчовою плівкою. Даний крок не є обов'язковим! Готовий бісквіт можна використовувати відразу після охолодження в якості основи тортів, тістечок або як самостійну страву до чаю.