Рецепт Маринована квасоля фото

Маринована квасоля
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Гостре , Маринування
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

На зиму можна заготовити майже будь-який овоч. І кожен з них стане в нагоді вам, коли ви захочете зробити закуску, салат або гаряче блюдо. Наприклад, цей варіант підійде як гарнір для м'яса.

Опис приготування:

У рецепті описано, як приготувати мариновану квасоля або туршу. Це національне вірменське блюдо, тому воно буде гострим, але в міру. Для кращого смаку закуску необхідно настояти кілька днів. Також на основі такої квасолі можна зробити салат, але і без додаткових інгредієнтів вона дуже смачна.

  • Квасоля стручкова зелена - 1 кілограм
  • Сіль - 100 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вода - 2 L
маринована квасоля - фото крок 1
Промийте квасоля і перець. Воду закип'ятіть з сіллю, а потім остудіть. Це буде розсолом.
маринована квасоля - фото крок 2
У квасолі обріжте кінчики.
маринована квасоля - фото крок 3
У каструлі залийте водою квасоля. Бланшируйте її протягом 2, 5 хвилин.
маринована квасоля - фото крок 4
В самому кінці додайте солодкий перець, нарізаний товстою соломкою.
маринована квасоля - фото крок 5
Дрібно наріжте очищений часник. Додайте до нього перець.
маринована квасоля - фото крок 6
У каструлю шарами викладіть квасоля, перець і часник. Також влийте розсіл.
маринована квасоля - фото крок 7
Поставте закуску під прес на одну добу.
маринована квасоля - фото крок 8
Переставте туршу в холодильник на 5 днів. Потім можете зберігати її в закритій банці. Смачного!

Схожі рецепти