Маринована квасоля
(покроковий рецепт з фото)
На зиму можна заготовити майже будь-який овоч. І кожен з них стане в нагоді вам, коли ви захочете зробити закуску, салат або гаряче блюдо. Наприклад, цей варіант підійде як гарнір для м'яса.
У рецепті описано, як приготувати мариновану квасоля або туршу. Це національне вірменське блюдо, тому воно буде гострим, але в міру. Для кращого смаку закуску необхідно настояти кілька днів. Також на основі такої квасолі можна зробити салат, але і без додаткових інгредієнтів вона дуже смачна.
- Квасоля стручкова зелена - 1 кілограм
- Сіль - 100 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вода - 2 L
Промийте квасоля і перець. Воду закип'ятіть з сіллю, а потім остудіть. Це буде розсолом.
У квасолі обріжте кінчики.
У каструлі залийте водою квасоля. Бланшируйте її протягом 2, 5 хвилин.
В самому кінці додайте солодкий перець, нарізаний товстою соломкою.
Дрібно наріжте очищений часник. Додайте до нього перець.
У каструлю шарами викладіть квасоля, перець і часник. Також влийте розсіл.
Поставте закуску під прес на одну добу.
Переставте туршу в холодильник на 5 днів. Потім можете зберігати її в закритій банці. Смачного!