Біла маринована квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Біла маринована квасоля хороша до пива і в якості легкої закуски. Мариновану квасоля я додаю в салати, супи та рагу. Але часто просто їм з білим хлібом. А маринується квасоля не більше двох годин.
Маринувати білу квасолю можна без добавок, просто затоку уварену квасоля маринадом. А я хочу запропонувати рецепт білої маринованої квасолі з помідорами і цибулькою. Зберігати таку закуску можна в холодильнику протягом місяця. Квасоля хороша тим, що страви з неї, в тому числі мариновані, можна готувати цілий рік. Тому раджу експериментувати!
Як маринувати білу квасолю?
1. Залийте квасолю водою і залиште на 12 годин. Квасоля повинна бути повністю покрита водою.
2. По закінченню 12 годин злийте воду, залийте свіжу і доведіть до кипіння.
3. В той час, як квасоля доходить до кипіння очистіть цибулину, розріжте навпіл і додайте в каструлю. Туди ж відправляються лаврові листочки. Варимо квасолю з цибулею і лаврушкой на середньому вогні протягом 1-1, 5 час. Якщо вода сильно википає - додайте. Готову квасолю відкиньте на сито. Виварений цибулю і лаврове листя викинете.
4. Видавіть сік лимона і додайте до нього 5 столових ложок оливкової олії. Цією сумішшю полийте зварену квасолю. Акуратно перемішайте.
5. Очистіть часник, наріжте його пластинками і обсмажити на оливковій олії (5 ст. Ложок), туди ж додайте промиті і просушені гілочки розмарину. У обсмажування додайте консервовані помідори без шкурок. Перемішайте і дайте прогрітися протягом 20 хвилин при слабкому кипінні. Через 20 хвилин гілочки розмарину виберіть і викиньте - вони свою справу вже зробили.
6. Помідорову заправку змішайте з квасолею і дайте настоятися протягом двох годин. Маринована біла квасоля готова!
Зберігати квасоля в закритому посуді можете протягом чотирьох тижнів на нижній полиці холодильника.
Смачного!
- Біла квасоля - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Консервовані у власному соку помідори - 500 грам
- Лавровий лист - 4 штуки
- Оливкова олія - 10 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука (нам потрібен сік.)
- Часник (зубчики) - 2 штуки
- Розмарин - - За смаком
Як маринувати білу квасолю?
1. Залийте квасолю водою і залиште на 12 годин. Квасоля повинна бути повністю покрита водою.
2. По закінченню 12 годин злийте воду, залийте свіжу і доведіть до кипіння.
3. В той час, як квасоля доходить до кипіння очистіть цибулину, розріжте навпіл і додайте в каструлю. Туди ж відправляються лаврові листочки. Варимо квасолю з цибулею і лаврушкой на середньому вогні протягом 1-1, 5 час. Якщо вода сильно википає - додайте. Готову квасолю відкиньте на сито. Виварений цибулю і лаврове листя викинете.
4. Видавіть сік лимона і додайте до нього 5 столових ложок оливкової олії. Цією сумішшю полийте зварену квасолю. Акуратно перемішайте.
5. Очистіть часник, наріжте його пластинками і обсмажити на оливковій олії (5 ст. Ложок), туди ж додайте промиті і просушені гілочки розмарину. У обсмажування додайте консервовані помідори без шкурок. Перемішайте і дайте прогрітися протягом 20 хвилин при слабкому кипінні. Через 20 хвилин гілочки розмарину виберіть і викиньте - вони свою справу вже зробили.
6. Помідорову заправку змішайте з квасолею і дайте настоятися протягом двох годин. Маринована біла квасоля готова!
Зберігати квасоля в закритому посуді можете протягом чотирьох тижнів на нижній полиці холодильника.
Смачного!