Рецепт Маринована квасоля на зиму фото

Маринована квасоля на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Підійшов час заготовити консервацію на зиму. Є хороша ідея, приготуйте мариновану квасоля! Квасоля маринується з перцем, морквою і помідорами. Виходить неймовірно смачно!

Опис приготування:

Перед вами дуже хороший і простий рецепт приготування маринованої квасолі на зиму. Інгредієнти використовуємо самі прості і доступні: квасоля, перець солодкий, помідори, морква, сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Квасоля, попередньо замочіть на ніч у холодній воді. Готова консервована квасоля стане не тільки смачним гарніром, але і прекрасною добавкою для супу або соусу. Гарного дня!

  • Квасоля - 3 склянки
  • Помідори - 12 штук
  • Перець солодкий - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1/2 склянки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
маринована квасоля на зиму - фото крок 1
Замочіть квасолю в холодній воді. Найкраще це зробити на ніч.
маринована квасоля на зиму - фото крок 2
Вранці, коли квасоля вбере в себе всю воду, зайву зливаємо, промиваємо проточною водою і ставимо вариться квасоля.
маринована квасоля на зиму - фото крок 3
Квасоля варити 40-45 хвилин. Поки вона вариться, подрібнюємо помідори в м'ясорубці, морква і солодкий перець наріжте кубиками.
маринована квасоля на зиму - фото крок 4
Підготуйте сіль, оцет, рослинне масло і цукор.
маринована квасоля на зиму - фото крок 5
Через 40 хвилин, коли квасоля майже зварилася, додайте в каструлю підготовлені овочі. Потім додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Варимо пів години.
маринована квасоля на зиму - фото крок 6
Підготуйте стерильні баночки для консервації, кришки обдайте окропом.
маринована квасоля на зиму - фото крок 7
Через пів години варіння, пробуємо вміст каструлі на смак, якщо нічого не бракує влийте оцет і зніміть каструлю з плити. Гарячу квасоля закочує в банки, банки перевертаємо і закутують у ковдру. Вживати консервацію можна, коли баночки охолонуть. Смачного!

Схожі рецепти