Маринад для сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Яким би ви способом не готували рибу, важливим пунктом в цьому процесі є маринад. Він буває різний, але найпоширеніший - оливкова олія з травами (і лимонним соком за бажанням).
Приготування сьомги може бути різним: на грилі, на пательні, в духовці і т.Д. Найголовнішим фактором в цьому процесі залишається правильно підібраний маринад, рецептів якого існує чимала кількість. Оливкова олія з травами і соком лимона дуже добре поєднуються і надають рибі приголомшливий смак і аромат.
- Оливкова олія - 200 мілілітрів
- Прованські трави - За смаком
- Сік лимона - За смаком (по бажанню)
1. Сьомга - ніжна риба, яка дуже легко готується. Головне - підібрати під неї правильний маринад. Отже, нарізаємо сьомгу на стейки товщиною не більше 1, 5 см.
2. Змішуємо оливкову олію з соком лимона і прованськими травами, і опускаємо в маринад рибу. Ми залишаємо її на півгодини.
3. Після цього натираємо добре сьомгу, відправляємо смажитися або в духовку.
4. Перед подачею рибу можна збризнути декількома краплями соку лимона. У такому маринаді риба виходить ніжною і ароматною. Спеції беріть на ваш смак.