Вершковий соус для сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 15 хв.
Риба, м'ясо, овочі, салати стають ще смачніше, якщо до них подати соус. Обожнюю червону рибу, розповім про свій рецепт, як приготувати вершковий соус для сьомги, що вигідно підкреслює її смак.
Опис приготування:
Крім того, що цей соус відтіняє смак риби, його можна також використовувати для курки або індички, а також для відвареної картоплі або картопляних паличок. Можна приготувати найлегший варіант, про який я і розповім, а можна більш складний і багатокомпонентний - з додаванням зелені, гірчиці, часнику, ікри та овочів.
- Вершки - 250 мілілітрів
- Борошно - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сьомга - 0, 5 кілограма
1. Сотейник відправляю на вогонь, кладу в нього вершкове масло, розтоплюю його, всипав пшеничне борошно і перемішую віночком до однорідної маси.
2. Тонкою цівкою вливаю в сотейник вершки, постійно помішують віночком, щоб не було грудочок. За смаком додаю спеції (мускатний горіх і каррі), солю і доводжу соус до кипіння, безперервно помішують віночком.
3. Рибу мою і нарізаю шматочками, натираю її сумішшю прованських трав і обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії, по 1-2 хвилини з кожного боку.
4. Перед подачею готовий соус перетираю через сито, щоб не було грудочок. Подаю рибу гарячої з гарніром з овочів, поливаю соусом, смачного!