Рецепт Вершковий соус для сьомги фото

Вершковий соус для сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Вершки, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Соуси, До риби

Риба, м'ясо, овочі, салати стають ще смачніше, якщо до них подати соус. Обожнюю червону рибу, розповім про свій рецепт, як приготувати вершковий соус для сьомги, що вигідно підкреслює її смак.

Крім того, що цей соус відтіняє смак риби, його можна також використовувати для курки або індички, а також для відвареної картоплі або картопляних паличок. Можна приготувати найлегший варіант, про який я і розповім, а можна більш складний і багатокомпонентний - з додаванням зелені, гірчиці, часнику, ікри та овочів.

  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Борошно - 0, 5-1 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Сьомга - 0, 5 кілограма
вершковий соус для сьомги - фото крок 1
1. Сотейник відправляю на вогонь, кладу в нього вершкове масло, розтоплюю його, всипав пшеничне борошно і перемішую віночком до однорідної маси.
вершковий соус для сьомги - фото крок 2
2. Тонкою цівкою вливаю в сотейник вершки, постійно помішують віночком, щоб не було грудочок. За смаком додаю спеції (мускатний горіх і каррі), солю і доводжу соус до кипіння, безперервно помішують віночком.
вершковий соус для сьомги - фото крок 3
3. Рибу мою і нарізаю шматочками, натираю її сумішшю прованських трав і обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії, по 1-2 хвилини з кожного боку.
вершковий соус для сьомги - фото крок 4
4. Перед подачею готовий соус перетираю через сито, щоб не було грудочок. Подаю рибу гарячої з гарніром з овочів, поливаю соусом, смачного!

Схожі рецепти