Вершковий соус для сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Риба, м'ясо, овочі, салати стають ще смачніше, якщо до них подати соус. Обожнюю червону рибу, розповім про свій рецепт, як приготувати вершковий соус для сьомги, що вигідно підкреслює її смак.
Крім того, що цей соус відтіняє смак риби, його можна також використовувати для курки або індички, а також для відвареної картоплі або картопляних паличок. Можна приготувати найлегший варіант, про який я і розповім, а можна більш складний і багатокомпонентний - з додаванням зелені, гірчиці, часнику, ікри та овочів.
- Вершки - 250 мілілітрів
- Борошно - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сьомга - 0, 5 кілограма
1. Сотейник відправляю на вогонь, кладу в нього вершкове масло, розтоплюю його, всипав пшеничне борошно і перемішую віночком до однорідної маси.
2. Тонкою цівкою вливаю в сотейник вершки, постійно помішують віночком, щоб не було грудочок. За смаком додаю спеції (мускатний горіх і каррі), солю і доводжу соус до кипіння, безперервно помішують віночком.
3. Рибу мою і нарізаю шматочками, натираю її сумішшю прованських трав і обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії, по 1-2 хвилини з кожного боку.
4. Перед подачею готовий соус перетираю через сито, щоб не було грудочок. Подаю рибу гарячої з гарніром з овочів, поливаю соусом, смачного!