Вершковий соус до сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Вершковий соус універсальний тим, що підходить майже до всіх страв. Я зазвичай готую вершковий соус до сьомги, так як його м'який і ніжний смак не перебиває, а лише доповнює і підсилює смак цієї риби.
Соуси займають дуже важливе місце в приготуванні, вони здатні наповнити страви яскравими фарбами і надати самий неймовірний смак. І сьогодні мені хотілося б поділитися рецептом, як приготувати вершковий соус до сьомги. Зазвичай я роблю такий соус на сімейні святкові застілля. Звичайно, сьомга сама по собі жирна рибка, і, здавалося б, вершковий соус тільки обтяжить її, але, як не дивно, вершковий соус до сьомги ідеально підходить. Виходить неймовірно смачне і легке блюдо.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 125 мілілітрів
- Вершки 30% - 125 мілілітрів
- Петрушка сушена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Вершкове масло розтопіть на гарячій сковороді.
Коли масло розтопиться, влийте вино і варіть, поки воно не випарується наполовину.
Додайте сушену петрушку, протомитися одну хвилину.
Тоненькою цівкою, постійно помішуючи, влийте вершки. Доведіть до кипіння, приправити сіллю, поперчіть - і соус готовий!