Соус для сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий французький соус на молочній основі. Підкреслює смак сьомги і надає їй ніжний присмак. Читайте далі, і ви дізнаєтеся, як приготувати соус для сьомги за 20 хвилин.
Простий і смачний рецепт соусу, який підійде до будь-якої риби. Молочний присмак надає пікантного відтінку риб'ячому м'яса. Легкий у готуванні і вимагає зовсім мало часу. Всього кілька кроків - і ви дізнаєтеся, як приготувати соус для сьомги.
- Молоко - 400 мілілітрів
- Олія - 40 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка (якщо не вистачить, то додати чверть ложки)
- Сіль - 1/4-1/2 чайних ложки
Для початку підготуємо всі продукти. Викладіть їх на стіл, розділивши на порції. Намагайтеся дотримуватися рівну кількість.
Розтопити масло, але ні в якому разі не доводьте його до кипіння. Розподіліть по всьому дну миски. Після цього висипте в нього борошно.
Ретельно розітріть борошно разом з маслом. Головне - слідкуйте за тим, щоб не залишалися великі грудки. Заважати необхідно до однорідної маси.
Налийте молоко в каструлю і поставте на плиту. Доведіть його до кипіння, трохи помішуючи в процесі. Довго кип'ятити не потрібно.
Повільно вливайте гаряче молоко в підготовлену суміш. Ретельно все перемішайте і поставте на плиту. Суміш повинна бути однорідною.
Доведіть соус для сьомги до кипіння і продовжуйте варити на слабкому вогні до загусання. Головне - безперервно помішуйте. Варити необхідно 5-10 хвилин.
Вітаємо! Соус для сьомги готовий, і ви сміливо можете подавати його на стіл. Не забудьте прикрасити зеленню.