Соус до смаженої сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний смачний соус ввібрав в себе запахи терпкою натуральної зелені, ароматних спецій, гірчиці ... І все це просякнуте корисної солодощами меду. Соус подається до апетитною золотистої сьомги.
Смачний соус з спецій, натуральної зелені і меду і лайма зробить неповторно смачною золотисту підсмажену сьомгу. Соус можна рекомендувати до смаженої риби і курячим грудкам. У процесі приготування підливи розкриваються приголомшливі аромати гірчиці і коріандру, з'єднуються з легкої кислотою лайма і вбирають нудотний цукровий запах польових трав і меду. Приготувавши чудовий соус, ви маєте можливість насолодитися всією цією пишністю.
- Вершки 20-22% - 200 мілілітрів
- Вапно - 0, 25 штуки
- Гірчиця біла - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Гірчиця дижонская - 4 чайних ложки
- Мед - 10 грам
- Насіння koriandra - 0, 5 чайних ложки
- Сьомга - 600 грам
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
1. Перш ніж розбиратися, як приготувати соус до смаженої сьомги, необхідно уточнити, що підлива може бути подана до страви відразу ж, як приготовлена. Допускається зберігання її в холодному місці кілька днів. Возьмите сотейник, налийте в нього необхідну кількість вершків. Не ставте на великий вогонь. До вершкам насипте гірчицю, мідь. Додайте свіжовичавлений сік лайма. Отриману рідину потрібно розмішати. На окремій сковороді нагрійте зерна гірчиці і коріандру, щоб повністю розкрити їх аромат. Всі складові з'єднайте в соусі.
2. У загуслий соус необхідно покласти зелень: петрушку, кріп, естрагон і шавлія. Розмішайте і зніміть з вогню.
3. Розрізану на стейки сьомгу необхідно посипати перцем і сіллю і підсмажити. Сковорода повинна бути сухою. У процесі смаження звертайте увагу на корочку сьомги, вона повинна вийти красивою і рум'яної. Постарайтеся рибу не пересушити.
4. Подавайте соус в теплому або охолодженому стані.