Соус для смаженої курки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 35 хв.
Ніжний, ароматний вершковий соус для смаженої курки в домашніх умовах перетворить звичайне гаряче блюдо в по-справжньому ресторанне блюдо.
Опис приготування:
Цей дивовижний соус можна зробити не тільки на основі м'якого сиру, але використовувати також тертий твердий сир. Цей простий рецепт соусу для смаженої курки можна доповнити свіжою зеленню, наприклад.
- Куряче філе - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 0.5 штуки
- М'який сир - 150 грам
- Курячий бульйон - 50 мілілітрів
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Шматочки курки (можна використовувати не тільки філе, як в даному випадку) вимити, обсушити. Підсолити і поперчити трохи. На сковороду налити трохи олії і викласти філе. Обсмажити на сковороді до готовності.
2. Зняти курку, а на цю ж сковороду налити ще трохи олії. Очистити цибулю і нарізати його дрібними кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити трохи. В рецепт приготування соусу для смаженої курки можна використовувати також часник.
3. Слідом викласти на сковороду сир. В даному випадку він з травами, але при бажанні їх можна додати окремо.
4. Влити трохи курячого бульйону і добре перемішати.
5. Додати вершки і сік лимона. Томити на повільному вогні, поки соус не стане однорідним. Підсолити трохи і додати при бажанні щіпку перцю.
6. Коли соус для смаженої курки в домашніх умовах готовий, на сковороду додати трохи свіжої зелені.
7. Полити соусом курочку і можна подавати до столу з гарніром або овочами.