Соус для смаженої курки
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, ароматний вершковий соус для смаженої курки в домашніх умовах перетворить звичайне гаряче блюдо в по-справжньому ресторанне блюдо.
Цей дивовижний соус можна зробити не тільки на основі м'якого сиру, але використовувати також тертий твердий сир. Цей простий рецепт соусу для смаженої курки можна доповнити свіжою зеленню, наприклад.
- Куряче філе - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 0.5 штуки
- М'який сир - 150 грам
- Курячий бульйон - 50 мілілітрів
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Шматочки курки (можна використовувати не тільки філе, як в даному випадку) вимити, обсушити. Підсолити і поперчити трохи. На сковороду налити трохи олії і викласти філе. Обсмажити на сковороді до готовності.
2. Зняти курку, а на цю ж сковороду налити ще трохи олії. Очистити цибулю і нарізати його дрібними кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити трохи. В рецепт приготування соусу для смаженої курки можна використовувати також часник.
3. Слідом викласти на сковороду сир. В даному випадку він з травами, але при бажанні їх можна додати окремо.
4. Влити трохи курячого бульйону і добре перемішати.
5. Додати вершки і сік лимона. Томити на повільному вогні, поки соус не стане однорідним. Підсолити трохи і додати при бажанні щіпку перцю.
6. Коли соус для смаженої курки в домашніх умовах готовий, на сковороду додати трохи свіжої зелені.
7. Полити соусом курочку і можна подавати до столу з гарніром або овочами.