Маринад для кролика
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам належить готувати кролика, то обов'язково треба знати, як приготувати маринад для кролика. Завдяки суміші спецій, перцю і часнику його ніжне м'ясо стане ароматним, з пікантним смаком.
Цей простий рецепт маринаду для приготування кролика не займе багато часу. Складові, які в ньому використовуються, гострі з яскраво вираженим смаком. Особливий аромат надають маринаду сухі трави. Залежно від вибору він може мати нотки прованських трав або тархуна. Обов'язковий часник, який завжди використовується для приготування кролика.
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Оцет бальзамічний, 4% - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Перець гострий - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Естрада - 1 Чайна ложка
- М'ята - 1 Чайна ложка
- Суміш перців - За смаком
1. Почистіть цибулю і наріжте його тонкими півкільцями. Візьміть гіркий червоний перець. Акуратно наріжте кілька кілець. Слідувати, щоб не залишилося зерен.
2. Покладіть в стакан пару листів лавра, гвоздику і різні види перцю: чорний, рожевий, зелений, білий, запашний. Залийте спеції теплою водою. Залиште їх настоюватися в склянці теплої води.
3. Візьміть невелику мисочку. Влийте в неї олію. Потім додайте до маслу бальзамічний оцет (досить 2-х столових ложок).
4. Масло з бальзамічним оцтом розмішайте. Потім покладіть в цю миску півкільця цибулі і нарізаний гіркий перець. Часник роздушіть під пресом або натріть на дрібній тертці. Потім додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте.
5. Візьміть сухі трави на вибір і додайте їх в маринад. Це може бути естрагон і м'ята, базилік, розмарин, суміш прованських трав.
6. Після того, як всі інгредієнти розмішені і додані сухі трави, влийте в маринад склянку теплої води разом зі спеціями. Ще раз ретельно перемішайте і дайте постояти, щоб аромат трав ще сильніше розкрився. Приступайте до маринування кролика (мінімум 2 годину), а потім запікайте його.