Манти з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити манти з дріжджового тіста. Займає, звичайно, часу дещо більше звичайного, але вже повірте - воно того варте! ароматні, пишні і дуже смачні! Спробуйте обов'язково!
Колись я навчилася готувати дріжджові манти (як мені здавалося). Але вони постійно виходили непривабливими, а тісто погано підходило. Так що відразу розповім кілька секретів для тих, хто буде робити обід з цього класичним рецептом мант з дріжджового тіста! По перше, стежте за тим, як тісто підходить. В ідеалі обминати його треба 2-3 рази, як тільки воно починаємо збільшуватися в об'ємі. А по-друге, для таких мант з дріжджового тіста в домашніх умовах є одне правило - варіть їх на пару під кришкою, при цьому кришку не відкривайте ні в якому разі!
- Вода - 300 грам
- Дріжджі живі - 40 грам
- Борошно - 500 грам
- Фарш - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Зробимо тісто. Дріжджі розводимо, як зазначено на упаковці, змішаємо з водою, цукром, спеціями і рослинним маслом. Потім потроху всипаємо борошно. Вимішуємо тісто двічі, накриємо рушником, поставимо підходити.
2. Тепер - чергу фаршу. Додамо до нього спеції і подрібнену цибулю. Ретельно перемішати.
3. Тісто, яка збільшилася в обсязі майже в два рази, обминали і ще раз вимісити. Ділимо тісто на однакові шматочки, з кожного шматочка розгортаємо корж. По центру поміщаємо начинку, zashtipиvaem кінець.
4. Варимо на пару 30-40 хвилин.
5. Готово! Смачного!