М'ясо «Веллінгтон» зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати рідних і гостей приголомшливим блюдом, зробленим без особливого клопоту? Тоді ось вам класний варіант, як приготувати м'ясо "веллінгтон" зі свининою. Ситно, смачно і неймовірно апетитно.
Традиційно готують це блюдо з яловичиною, однак і зі свининою виходить приголомшливо. Що стосується начинки, то тут ви можете експериментувати, додаючи різні спеції, а також сир, наприклад. Хрустке тісто і ніжне м'ясо всередині - це чудова ідея для святкового столу, так що рекомендую на замітку!
- Свинина - 600 грам (вирізка)
- Сіль і перець - За смаком
- Чебрець - 1 щіпка
- Тісто листкове - 500 грам
- Бекон або прошутто - 120 грам
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Гриби - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
1. Свинину вимийте, обсушити. Посоліть і поперчіть за смаком, при бажанні додайте улюблені спеції і сушені трави. На сковороді розігрійте рослинну і вершкове масло. На сильному вогні обсмажте м'ясо з кожного боку по 1-2 хвилини. Зніміть з вогню і відкладіть. На сковороду тим часом відправте подрібнену цибулю, обсмажте до прозорості і додайте гриби. Смажте до готовності, посолити і поперчити за смаком.
2. На робочий стіл викладіть тісто, розкачайте. Розподіліть по тесту прошутто або бекон. Змастіть невеликою кількістю гірчиці і зверху викладіть смажені грибочки.
3. Акуратно перекладіть на гриби свинину і загорніть тісто. Заліпіть краю і зробіть зверху невеликі надрізи. Надішліть м'ясо в розігріту до 200 градусів духовку, попередньо змастивши збитим яйцем.
4. Запікайте до апетитною рум'яної. Перед подачею м'ясо повинно "відпочити" не менше 5-7 хвилин після духовки. Після акуратно наріжте порційними шматочками.
Смачного!
Смачного!