Рецепт Яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі фото

Яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , М'ясо , Яловичина , Говяжа вирізка , Листкове тісто
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви , Страви в тесті
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Знаменитий рецепт яловичини з шинкою і грибами в листковому тісті від віртуозного шеф-кухаря Рамзі! Блюдо для справжніх чоловіків! обов'язково приготуйте, це того варто!

Опис приготування:

За оригінальним рецептом Рамзі, яловичина виходить прожарювання"Medium Rare" - це далеко не кожному до смаку. Тому я доводжу м'ясо до повної готовності, що більше подобається мені і моїм рідним. У рецепті обов'язково розповім про обидва варіанти! А як приготувати яловичину Веллінгтон Гордона Рамзі, дивіться в покроковому рецепті.

  • Яловичина - 800 грам (вирізка)
  • Печериці - 400 грам
  • Шинка - 250 грам
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Тісто листкове бездріжджове - 300 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Куряче яйце - 2 штуки (сирі жовтки)
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 1
Підготуйте всі основні інгредієнти. М'ясо і гриби ретельно помийте. Тісто заздалегідь розморозити.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 2
М'ясо обсушити паперовим рушником, натріть сіллю і перцем свіжомеленим.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 3
М'ясо обсмажте на сильному вогні в оливковій олії з двох сторін, приблизно по 2 хвилини з кожного боку! Повинна з'явитися рум'яна кірочка, але всередині воно готове не буде. Викладаємо м'ясо зі сковороди і відразу змащуємо гірчицею.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 4
Гриби нарізаємо шматочками, приправляем сіллю і перцем, потім пробиваємо блендером. Грибний паштет викладаємо на суху сковороду без масла і смажимо гриби до тих пір, поки не випарується вся рідина. Приблизно 7-10 хвилин.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 5
Шинку викладаємо внахлест один на одного.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 6
Гриби рівномірно розподіляємо на шинку.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 7
В середину кладемо яловичину і обертаємо її шинкою. Все це справа туго обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 8
Поки м'ясо відпочиває, розкачайте тісто в квадратний пласт на пріпиленний борошном поверхні. Після закінчення 20 хвилин звільніть м'ясо від харчової плівки і викладіть на середину тесту. Борти тесту навколо м'яса змастіть рясно жовтком.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 9
Загорніть м'ясо в тісто. Всі шви і всю поверхню тесту теж потрібно змастити жовтком.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 10
Викладіть тісто у форму для запікання, змащену олією або на деко, швом вниз. Зробіть зверху надрізи ножем і присипте сіллю.
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 11
А тепер про запікання! За рецептом Рамзі ставимо все запікатися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Тісто за цей час буде готове повністю, а м'ясо вийде прожарювання"Medium Rare" з кров'ю. Якщо вам, як і мені, це не до смаку, то накриваємо форму ретельно фольгою, температуру духовки зменшуємо до 150-160 градусів і ставимо запікатися ще на одну годину! Тоді і м'ясо буде повністю готове!
яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти