Яловичина Веллінгтон Гордона Рамзі
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий рецепт яловичини з шинкою і грибами в листковому тісті від віртуозного шеф-кухаря Рамзі! Блюдо для справжніх чоловіків! обов'язково приготуйте, це того варто!
За оригінальним рецептом Рамзі, яловичина виходить прожарювання"Medium Rare" - це далеко не кожному до смаку. Тому я доводжу м'ясо до повної готовності, що більше подобається мені і моїм рідним. У рецепті обов'язково розповім про обидва варіанти! А як приготувати яловичину Веллінгтон Гордона Рамзі, дивіться в покроковому рецепті.
- Яловичина - 800 грам (вирізка)
- Печериці - 400 грам
- Шинка - 250 грам
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Тісто листкове бездріжджове - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Куряче яйце - 2 штуки (сирі жовтки)
Підготуйте всі основні інгредієнти. М'ясо і гриби ретельно помийте. Тісто заздалегідь розморозити.
М'ясо обсушити паперовим рушником, натріть сіллю і перцем свіжомеленим.
М'ясо обсмажте на сильному вогні в оливковій олії з двох сторін, приблизно по 2 хвилини з кожного боку! Повинна з'явитися рум'яна кірочка, але всередині воно готове не буде. Викладаємо м'ясо зі сковороди і відразу змащуємо гірчицею.
Гриби нарізаємо шматочками, приправляем сіллю і перцем, потім пробиваємо блендером. Грибний паштет викладаємо на суху сковороду без масла і смажимо гриби до тих пір, поки не випарується вся рідина. Приблизно 7-10 хвилин.
Шинку викладаємо внахлест один на одного.
Гриби рівномірно розподіляємо на шинку.
В середину кладемо яловичину і обертаємо її шинкою. Все це справа туго обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
Поки м'ясо відпочиває, розкачайте тісто в квадратний пласт на пріпиленний борошном поверхні. Після закінчення 20 хвилин звільніть м'ясо від харчової плівки і викладіть на середину тесту. Борти тесту навколо м'яса змастіть рясно жовтком.
Загорніть м'ясо в тісто. Всі шви і всю поверхню тесту теж потрібно змастити жовтком.
Викладіть тісто у форму для запікання, змащену олією або на деко, швом вниз. Зробіть зверху надрізи ножем і присипте сіллю.
А тепер про запікання! За рецептом Рамзі ставимо все запікатися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Тісто за цей час буде готове повністю, а м'ясо вийде прожарювання"Medium Rare" з кров'ю. Якщо вам, як і мені, це не до смаку, то накриваємо форму ретельно фольгою, температуру духовки зменшуємо до 150-160 градусів і ставимо запікатися ще на одну годину! Тоді і м'ясо буде повністю готове!
Смачного!