Пастуший пиріг від Гордона Рамзі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів вівчарського пирога багато, у кожного кухаря він свій і багато знаменитих кулінари не залишилися в стороні від цієї теми. Сьогодні я спробую відтворити пиріг за рецептом Гордона Рамзі.
Приготувати пастуший пиріг не складе ніякої складності, особливо, якщо слідувати покрокової інструкції. Готуйте з задоволенням і у вас все вийде!
- Фарш яловичий - 500 грам (в ідеалі фарш повинен бути з ягнятини)
- Цибуля - 1 штука (краще взяти цибулю-порей)
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вустерський соус - 2 Ст. Ложки
- Томатне пюре - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
- Картопля - 1 кілограм
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Сир пармезан - 4 Ст. Ложки (тертий)
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Зелена цибуля - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Влийте на розігріту сковороду олію, викладіть фарш, обсмажте 2-3 хвилини, після чого додайте дрібно нарізану цибулю, натерті на тертці моркву і часник.
Поки готується фарш, почистіть картоплю і поставте відварюватися.
Додайте у фарш вустерский соус, чебрець, розмарин, влийте стакан сухого червоного вина, зменшіть вогонь і випарюйте винні пари.
Викладіть томатну пасту і продовжуйте обсмажувати.
Влийте курячий бульйон і обсмажуйте до випаровування рідини.
З відвареної картоплі злийте воду, розімніть в пюре, додайте 2 ст. Ложки Пармезан.
Додайте два жовтки і добре розмішайте.
Додайте в пюре подрібнену зелену цибулю.
На дно форми для запікання викладіть фарш.
На фарш викладіть картопляне пюре, виделкою зробіть "хвилі" .
Присипте верх пирога тертим сиром.
Запікайте пиріг 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Подавайте пастуший пиріг гарячим, його можна доповнити тушкованими овочами, Вустерського соусом або зеленим горошком. Це дуже смачно, повірте і приготуйте його обов'язково.